Inapoi la Liga I

Gata distractia! Campionatul Mondial mai exista doar in amintirile noastre, Euro 2012 e inca doar un vis. In schimb, realitatea e aproape (pentru majoritatea, pentru mine nu neaparat): Liga I. Sau Liga lui Mitica. Sau Divizia A. Sau cum vreti sa ii ziceti. Oricum, nu conteaza.

Ce conteaza e ca “U” e din nou acolo. Si ca va juca din nou cu Steaua, Dinamo, Rapid, Poli. Si, evident, cu CFR. Chiar daca nu acasa, chiar daca orasul nu va mai avea parte de spectacolul fabulos pe care il stiu pune in scena fanii lui “U”. Chiar daca asupra echipei planeaza tot felul de acuze, chiar daca…, chiar daca… “U” e in Liga I. Asta conteaza.

Iar in weekend sau cel tarziu in etapa a IX-a va afla si Alba Iulia ce inseamna de fapt un derby. Iar asta poate fi marele castig al prezentei echipei in prima liga…. faptul ca un oras din Ardeal va avea ocazia de a se indragosti de o echipa unica. Asa cum s-a intamplat in trecut cu Sibiul, asa cum s-au indragostit de “U” cei care au venit la Cluj din diverse motive, asa se pot indragosti si albaiulienii. Iar daca nu va fi asa, niciun bai… stadionul nou abia asteapta echipa acasa.

Apropo de Liga I… al carei sezon a inceput din nou cu un scandal… va fi un nou an slab pentru fotbalul romanesc, sunt sigur. Singura echipa care imi lasa mie impresia ca vrea sa se alinieze la ceea ce inseamna la ora actuala fotbal in Europa e FC Vaslui. Nu campioana, care s-a afundat deja in mult prea multa mocirla, nu Unirea Urziceni sau Dinamo (care sunt in cadere libera), nu Rapid (care conteaza mai mult verbal decat pe teren in ultima vreme), nu Poli Timisoara (sper sa nu se distruga ceea ce s-a construit acolo) si nu Steaua (Piturca stie multe, dar nu stiu cat timp il va lasa Gigi sa munceasca sngur). Asadar, anul acesta favorita mea pentru titlu este… “U”. Dar tare ma tem ca altii deja si-au asigurat aceasta distinctie. Si nu pe teren. Doar asa e in Liga lui Mitica…

4 thoughts on “Inapoi la Liga I”

  1. Vasile, duminica cind arsita inca va fi in putere vom lua Dealul Feleacului in piept, ne vom pune tricourile alb-negre, indelung pregatite si vom saluta toti politistii insirati pe cei 100 de kilometri fix, cit ne despart de Liga I. Vom da ochii cu Piturca, vom gusta cu nesat din gazonul cindva prea indepartat. Vom ridica inspre cer Sepcile Rosii, ragusind in imnuri adind infipte in constiintele noastre !

Comments are closed.