Meserias

S-a nimerit sa am nevoie de un electrician. Nu de alta, dar am considerat ca e mai OK decat sa ma apuc eu sa conectez o plita electrica la un cuptor electric, iar apoi la circuitul electric din casa. Mai OK pentru intreg sistemul electric al cladirii, dar mai ales pentru sanatatea mea. Asa ca am cautat si gasit rapid un electrician care locuia aproape si care a venit la ora stabilita de mine. Simpatic foc, un domn trecut bine de prima tinerete, cu auzul cam slabut, dar toate astea nu conteaza atata timp cat se pricepe…

Si s-a apucat de lucru. Dupa zece minute, prima pauza… cablul ce il aveam eu nu era bun… da o fuga pana acasa la el sa aduca alt cablu bun. Revine peste alte zece minute. Mestereste ce mestereste el la cablu, dupa care iarasi pauza: sigurantele au ceva bai, asa ca trebuie sa aduca si din alea. Ok, mai trec zece minute. Vine cu sigurantele, iarasi lucreaza ceva pe acolo, dupa care ma anunta triumfator ca totul functioneaza. Imi si demonstreaza ca totul se incalzeste, ii platesc, dupa care pleaca.

Si cum totul functiona – doar asa a zis meseriasul – incercam sa folosim plita si cuptorul. Degeaba. Nu functiona. As ca il sun din nou pe electrician si ii povestesc ce si cum. Intre timp, imi dau seama si eu ca ceva nu “pusca” (de fapt chiar puscase” la sigurante. Iar electricianul, evident nemultumit ca il chem din nou, imi spune prinre dinti: daca stiam in ce ma bag – cuptor si plita fara instructiuni de utilizare – nu veneam niciodata. Oare chiar isi imagineaza ca daca aveam instructiunile respective il chemam vreodata?

Apropo, voi ce ati face? L-ati mai chema inca o data pe acelasi electrician, sa rezolve problema (desi e evident ca e cam depasit de situatie) sau ati apela la altul?

UPDATE 1: M-am decis, in prima faza, sa il chem din nou pe electricianul “priceput”. Am asteptat o zi intreaga, dar degeaba. El zice ca a sunat la usa, eu nu am auzit nimic. In fine, i-am “multumit” frumos pentru ca nu a rezolvat nimic, mi-a zis ca ii pare rau si… gata!

UPDATE 2: Cum problema tot nu era rezolvata, am facut ceea ce trebuia sa fac de la inceput: am apelat la proprietarul apartamentului. A trimis un electrician si – ghiciti ce s-a intamplat? A rezolvat totul intr-o jumatate de ora. Dovada ca mai exista si meseriasi priceputi, nu doar din aia care vin, se fac ca lucreaza si iti iau banii. Da, da, exista si  in Germania din astia.

2 thoughts on “Meserias”

  1. multumesc pt ca m-ai adaugat pe blogroll-ul tau. voi face la fel. succes in ceea ce faci

Comments are closed.