Surprize, surprize

Numirea lui Ionut Badea e – exact asa cum a “amenintat” Florian Walter acum ceva vreme – “o mutare surpriza”.

Dupa plecarea lui Marian Pana, nu putini au fost cei care mizau – mai degraba visau – ca pe banca lui “U” va ajunge un antrenor “cu nume”. Deja ni-i si imaginam pe Ilie Dumitrescu, pe Ionut Popa, chiar pe Cristiano Bergodi sau Cristi Pojar imbracati in treningul cu dunga aurie si cu “U” pe piept, aranjand piesele alb-negre pe teren.

Si atunci a intrat in scena Walter cu o prima surpriza: l-a lasat pe Claudiu Niculescu sa se “antreneze” pentru functia de antrenor. Si a tinut pe toata lumea in suspans. Lista “posibililor” s-a marit repede, pe ea au fost inscrisi Ilie Stan, Ionut Chirila sau Romulus Gabor. Intre timp, Walter statea linistit. Nu doar pe banca, in general parea – si chiar sunt convins ca era – linistit. Chiar daca echipa nu mergea “ceas”. Stia ceva – asta e impresia pe care mi-a lasat-o mie. Si chiar asa era, dupa cum chiar el ne-a dezvaluit: avea deja de doua saptamani certitudinea ca echipa are un nou antrenor.

Acum e randul lui Ionut Badea sa isi faca “numarul”. De preferinta, sa urmeze calea pe care a pornit deja patronul, cea a surprizelor. Placute, sper, si nu de genul celor nedorite, oferite din pacate tot mai des in ultima veme: jucatori speriati din primul minut de adversari sau esecuri neastepate cu trupe mult mai slab cotate. “U” a demonstrat deja ca stie juca frumos, ca stie sa faca spectacol, ca stie sa se faca iubita, ca stie – ceea ce conteaza cel mai mult cand se trage linia – sa castige.

Asadar, domnule Badea, va rog surprindeti-ne si aratati-ne ca toate acestea nu au fost pura intamplare!

(c) ucluj.ro