Interviu cu un gentleman

Pe Mihai Corui l-am vazut prima data candva la inceputul anilor ’90. Era vremea cand incepeam sa gust din plin baschetul. “U” avea o echipa de vis, iar Mihai Corui era component al alteia, aproape la fel de buna, cea a Sibiului. Dupa aceea, Mihai Corui a venit la “U”. Ca suporter, m-a bucurat enorm. Si acum mi-l amintesc stand “cuminte” pe semicerc, parca adormindu-si adversarul direct in asteptarea mingii, pentru ca apoi cu un calm pe care nu l-am vazut la multi baschetbalisti sa inscrie de la 3 puncte. Iar aceasta faza o repeta parca la nesfarsit.

Mihai Corui a fost unul dintre baschetbalistii mei preferati – alaturi de toti ceilalti care jucau cu “U” pe piept si care ne-au adus nenumarate bucurii. L-am apreciat la fel de mult si dupa ce s-a apucat sa antreneze. Era “altceva” decat antrenorii cu care ma obisnuisem. Un adevarat gentleman pe banca echipei din Targu Mures.

Mihai Corui este al doilea interlocutor al meu in seria de interviuri pe care le realizez pentru ucluj.ro. Si ca partener de dialog, e exact asa cum il stiam ca jucator si antrenor – un adevarat gentleman – mai ales atunci cand vorbeste despre “bubele” baschetului romanesc: loveste acid, o face insa folosind cuvinte frumoase si argumente pertinente. Din tot sufletul va recomand sa va “rupeti” cateva minute si sa cititi interviul cu Mihai Corui. Merita! Lectura placuta!

3 thoughts on “Interviu cu un gentleman”

  1. Vasile, iti multumesc din suflet pentru frumoasa oportunitate de a spune simplu si cinstit ce simt fata de Cluj si fata de suporterii U Cluj. Am avut ocazia sa rememorez persoane dragi si prieteni speciali.
    Iti voi citi cu atentie toate materialele si tot ceea ce postezi, te respect si pretuiesc f mult. Mult succes in ceea ce iti propui sa faci.
    Cu prietenie, Mihai Corui

Comments are closed.