Ocolul Pământului într-o singură zi

Dacă Phileas Fogg şi Passepartout ar fi trăit în secolul XXI, 80 de zile le-ar fi fost mai mult decât suficiente să vadă întreaga lume. Un drum până la Berlin, la Internationale Tourismus Börse (ITB), cel mai mare târg de turism din lume, le-ar fi uşurat mult de tot misiunea. Evenimentul de la Berlin îţi poate împlini, într-o singură zi, un vis de o viaţă: o călătorie în jurul lumii.

01glob

Am plecat din România, de lângă un Ştefan cel Mare stingher şi plictisit, am gustat un kürtös kalács şi un păhărel de vin de Tokaji în Ungaria, am ascultat muzică tradiţională şi m-am distrat cu mascota Campionatului Mondial de Hochei în Slovacia, după care mi-am potolit setea cu un Pilsner Urquell în Cehia.

Lângă Varşovia, am mâncat o felie de pâine cu untură şi castraveţi muraţi, după care mi-am făcut programul pentru vizionarea „live” a Euro 2012, în Polonia şi Ucraina. M-am luminat odată cu explozia de bucurie din ţările baltice, am făcut un scurt tur al nordului Europei, apoi m-am aşezat la masă cu Harry Potter în Marea Britanie.

harry potter

Am mai băut câte o bere în Belgia şi Olanda, m-am plimbat pe malul Mediteranei în Spania, Franţa, Italia şi Croaţia, am dat o fugă la schi în Elveţia, Austria şi Slovenia, am vizitat Atena şi mi-am făcut cumpărăturile la Istanbul, în Bazar. Am zburat până la Stuttgart, l-am lăsat pe Carl Benz să mă ducă, evident cu prima maşină pe care a construit-o, până la aeroportul din Frankfurt, după care am urcat într-un A380 al companiei Emirates şi câteva minute mai târziu eram în Dubai.

După o jumătate de oră de plimbări prin Peninsula Arabiei, am fugit prin Irak şi Iran până în India, apoi prin Thailanda şi Indonezia spre Australia. Am vrut să merg şi în Japonia, dar natura mi-a jucat o festă de această dată, aşa că am zburat până în SUA. Los Angeles, Las Vegas şi New York City le-am străbătut rapid, pe jos, iar peste câteva zeci de minute eram deja la plajă în Caraibe, sorbind dintr-un lichior de fructe exotice. America de Sud mi-a reamintit ce înseamnă bucuria vieţii, după care am traversat Atlanticul şi am debarcat în nordul Africii. M-am bucurat alături de egipteni de libertatea lor, am “evadat” pentru câteva minute peste Marea Roşie şi am admirat Zidul Plângerii, apoi m-am lăsat fermecat de explozia de culoare a Africii.

israel1

Pe finalul călătoriei, am zburat până la Moscova, după care am admirat Sankt Petersburg şi, trecând pe la Chişinău, m-am întors în România, unde l-am zărit din nou pe Ştefan cel Mare tolănit pe tron. Era la fel de stingher şi plictisit…

Participarea mea la ITB Berlin a fost posibilă datorită ziarului Adevărul.