V-aţi trezit?

Evident că Voican nu a fost în afara jocului în ultimul minut când a marcat în poarta lui Gaz Metan Mediaş. Dar a fost off-side, pentru că aşa a decis tuşierul. La fel cum o făcuse şi în prima repriză, pe un atac al gazdelor, când un jucător scăpase singur-singurel cu Popa. Să nu uităm, însă: nici cu Dinamo nu a fost fault la golul lui Menassel, am mai spus-o, pentru simplul motiv că arbitrul a decis aşa.

Da, e foarte dureros să pierzi două puncte aşa cum a făcut-o „U” sâmbătă la Mediaş. Dar poate că un mic duş rece înainte de MECI e binevenit. „U” a pierdut trei puncte nu neapărat pentru că un tuşier care de multă vreme nu mai înţelege exact regula off-side-ului a ridicat fanionul. A pierdut pentru că a ţinut încă o dată să transforme una dintre cele mai celebre axiome ale fotbalului în teoremă, cea cu „2-0 e cel mai periculos scor”. Aşa şi e, însă doar atunci când te culci pe o ureche. Altfel, e rezultatul care duce la 3-0, 4-0, etc.. Să fim serioşi, fără sclipirea lui Claudiu Niculescu şi fără indecizia fundaşilor şi portarului Gazului, nici nu exista acel 2-0. Aşa cum nici 2-2 nu ar fi existat dacă „U” ar fi avut, pe lângă Munteanu, un al doilea fundaş central pe teren.

Să ne lamentăm ar fi, însă, fără rost. Badea a „odihnit” câţiva titulari, alţii şi-au permis singuri 90 de minute de „somn” pe gazon. Dar acum nu mai contează. Acum urmează MECIUL. Băieţi, v-aţi trezit cu toţii?

Text publicat pe site-ul ucluj.ro