Arde sub panouri

In Divizia A s-au disputat deja 2 meciuri din fiecare serie a primului tur din play-off. In NBA, doar cate un meci. Suntem abia la inceputul fazei “fierbinti” a campionatului, iar lucrurile abia incep sa se incinga. Daca in Romania lucrurile par destul de clare, iar U-Mobitelco Cluj, Gaz Metan Medias, Steaua si CSU Ploiesti sunt ca si calificate mai departe, peste Ocean lupta e deschisa.

Favoritii mei, San Antonio Spurs, au cedat primul meci cu Memphis Grizzlies, dar asta nu reprezinta o surpriza. Memphis era adversarul pe care nu cred ca si-l dorea nimeni de la Spurs, mai ales dupa experienta din sezonul regulat, in plus Manu Ginobili a fost nevoit sa urmareasca meciul de pe tusa. Desi seria a inceput prost, nu cred ca San Antonio va ceda, la fel cum si Los Angeles Lakers cred ca vor face uitat primul pas gresit cu New Orleans Hornets. In celelalte doua meciuri din Vest, nicio surpiza: Dallas Mavericks a trecut de Portland Trailblazers, iar Oklahoma City Thunder a invins Denver Nuggets.

In Est, poate doar succesul celor de la Atlanta Hawks in fata lui Orlando Magic sa surprinda, la fel ca victoria chinuita a lui Boston Celtics cu New York Knicks. Sunt singurele confruntari ce pot provoca surprize, pentru ca nu imi imaginez cum Chicago Bulls poate pierde seria cu Indiana Pacers, sau Miami Heat pe cea cu Philadelphia 76ers. Dar NBA a fost mereu un campionat imprevizibil…