Cei mai buni… degeaba

San Antonio Spurs, echipa mea favorită din NBA, şi-a luat adio de la acest sezon, după ce a pierdut seria cu Memphis Grizzlies din primul tur al play-off-ului, cu 2-4. Degeaba au condus clasamentul general pe parcursul întregului sezon regulat, degeaba i-au făcut pe mulţi să îşi amintească de titlurile câştigate în trecut… totul degeaba. Când a fost nevoie să îşi arate cu adevărat forţa, Spurs au clacat.

“Am jucat bine de-a lungul întregului sezon. Dar asta nu contează deloc, dacă nu joci bine şi în play-off”, a rezumat Tony Parker cel mai bine starea de fapt, punând astfel punct unui sezon ce se anunţa spectaculos, dar care s-a încheiat la fel ca ultimele, cu un eşec dureros în faţa unui adversar – teoretic – accesibil.

Acum, Spurs vor fi nevoiţi să reia construcţia echipei sau, mai degrabă, să reconstruiască totul din temelii. Parker, Ginobili şi Duncan nu mai sunt oamenii care să ducă în spate vreme de un sezon întreg formaţia, Jefferson clachează când te aştepţi mai puţin, McDyess are o vârstă, iar Hill şi Blair sunt încă necopţi pentru marile bătălii. Acum e rândul lui Gregg Popovich să facă ordine. Sunt curios ce decizii va lua şi – mai ales – dacă are curaj să ia decizii drastice. Altfel, până şi eşecul acesta cu Memphis Grizzlies se va dovedi, în timp, a fi degeaba.

PS: Apropo de eşecuri… Şi “U” Mobitelco Cluj a pierdut primul meci din seria cu Gaz Metan Mediaş, din semifinala Diviziei A. Pe de o parte, mă întristează înfrângerea clujenilor, pe de alta mă bucur de victoria echipei fratelui meu. Cel mai mult, însă, mă bucură că am văzut baschet bun, într-o atmosferă ce a fost iar superbă. Indiferent care dintre aceste echipe se va califica mai departe, pentru mine adevărata finală rămâne acest duel ardelean.