Şi dacă…?

…arbitrul De Bleeckere valida golul marcat de Higuain la începutul reprizei secunde?

Ar fi fost 0-1, iar Barcelona s-ar fi trezit într-o ipostază pe care nu o prea cunoaşte, aceea de a alerga după egalare pe propriul teren. Realul ar fi luat avânt şi s-ar fi năpustit asupra porţii lui Valdes. Poate ar mai fi înscris. Poate Valdes ar fi repetat performanţele lui Casillas de dinaintea pauzei. Doar că nu vom ştii niciodată ce s-ar fi întâmplat. Pentru simplul fapt că belgianul De Bleeckere a decis să fluiere. Şi astfel a anulat golul lui Higuain şi orice speranţă pentru Real de a se califica în finala Champions League.

Finală în care Barcelona s-a calificat nu doar datorită arbitrului belgian. A mai fost un altul, neamţ, în tur. Nu pot să cred că spun asta, dar mai bun.

Dar au fost şi Iniesta, Messi, Pedro, Xavi şi ceilalţi. Plus Abidal, cu a sa revenire impresionantă. Cu adevărat, FC Barcelona ştie juca fotbal. Chiar foarte bine. Nu neapărat frumos, pentru gustul meu, dar asta e doar o părere personală – mie îmi plac şuturile la poartă nu pasele de-a latul şi lungul terenului. De aceea e şi în finala Champions League, pentru că ştie fotbal.

Dar oare cum ar fi dacă s-ar concentra doar la fotbal şi ar lăsa deoparte teatrul? Sper ca măcar la Londra să aflăm răspunsul.