Două lumi

Între Schalke 04 şi Manchester United, diferenţa e enormă, din orice punct de vedere. Sunt, de fapt, două lumi care s-au întâlnit întâmplător. Iar dacă mai era nevoie de vreo dovadă, englezii au adus-o aseară – folosind rezervele s-au distrat cu nemţii: după 2-0 la Gelsenkirchen, a urmat 4-1 pe Old Trafford.

Un moderator de la un post radio glumea în dimineaţa meciului pe seama lui Schalke: “Vor folosi aceeaşi tactică şi în meciul retur: Neuer în poartă”. La ora actuală, însă, asta nu pare deloc o glumă. E realitatea. Iar când nici Manuel Neuer nu e în zi de graţie, atunci totul se năruie pentru Schalke, pentru care semifinala Champions League e maximum posibil. După “miracolul de la Milano”, a urmat trezirea la realitate.

De cealaltă parte, pentru Manchester United meciul a decurs cât se poate de relaxat. Deşi Rooney, Giggs, Ferdinand sau Vidic s-au aflat doar în tribună. Înlocuitorii lor şi-au făcut treaba şi au bifat a patra calificare pentru Alex Ferguson în finala Champions League. O calificare meritată, pentru singura echipă care poate, la ora actuală, să stopeze marşul Barcelonei. Dacă va şi reuşi, vom vedea pe 28 mai, la Londra.