De ce Otelul?

Nu pentru ca ar fi fost ajutata de arbitri. Ce echipa din campionat nu a fost?
Nu pentru ca are cel mai bun lot. E clar ca nu e asa.
Nu pentru ca are cel mai bun antrenor sau cel mai abil presedinte. Sunt altii mult mai “tari” la capitolele astea.
Nu pentru ca are cei mai “adevarati” suporteri. Departe de Galati acest aspect.

Otelul a castigat titlul in LIga I (nu ma astept sa se schimbe ceva, in ciuda oricarei decizii de la TAS) pentru ca a fost echipa cea mai constanta, cea mai linistita dintre cele de “sus”, pentru ca a fost echipa care a stiut sa profite la maximum de meciurile decisive. La fel, si in disputa cu Poli Timisoara, pe care a transat-o in favoarea sa fara drept de apel.

Ma asteptam la mult mai mult de la Poli in jocul de la Galati. Inca de la inceputul campionatului, am fost suporterul banatenilor in lupta pentru titlu. Din pacate, in ultima vreme timisorenii au dat mai multe rateuri, care i-au costat titlul. Iar cel mai mare mi se pare ca a venit de pe banca. Dusan Uhrin jr. si-a aratat din nou limitele. E un antrenor ce mi-a placut la inceput, dar care din nou a dovedit ca nu rezista presiunii in bataliile decisive. Pacat pentru Timisoara!

Vasluiul putea castiga campionatul daca nu si-ar fi permis luxul de a pierde cateva etape prin neprezentare – primele din acest sezon, cand scandalul a luat locul fotbalului. Degeaba au incercat Porumboiu si Hizo sa dreaga apoi lucrurile stricate, a fost prea tarziu…

PS: Nu am tinut cu Otelul, dar ma bucur pentru succesul lor. In special, pentru Gabi Giurgiu si Laurentiu Bus, doi jucatori crescuti de “U”.