Scorpions la Cluj – Fabulos!

Până acum, am avut ocazia de a vedea cinci concerte Scorpions – de două ori la Bucureşti, în 1993 şi 2004, o dată la Sibiu, în 2007, o dată la Berlin, în 2011, şi sâmbătă seara la Cluj. Fără discuţie, show-ul de la Cluj a fost de departe cel mai tare dintre acestea.

Dacă în 1993 eram prea mic ca să pot înţelege prea multe din ce înseamnă cu adevărat un concert rock, în 2004 m-au surprins neplăcut locul desfăşurării concertului – Sala Polivalentă – şi audienţa cam nepregătită pentru un show Scorpions.

În 2007, m-a deranjat extrem de mult faptul că printre iubitorii rock-ului s-a înghesuit la concert multă lume care nu avea nicio treabă cu evenimentul. Era şi logic – chiar cred că era un risc asumat – atâta timp cât concertul a fost gratis.

În vară, la Berlin, am avut ocazia de a vedea un concert “altfel”, alături de o orchestră simfonică. Sunetul unic Scorpions, dublat de cel al viorilor, violoncelelor, flautelor şi celorlalte instrumente ale orchestrei, mi-au oferit o seară de vis. Şi totuşi, fiind în centrul Berlinului, nivelul sonorizării a trebuit să fie redus puţin, ceea ce a ştirbit puţin din valoarea spectacolului.

Despre concertul de la Cluj-Napoca nu am decât cuvinte de laudă. Organizarea mi s-a părut foarte bună – având în vedere mai ales faptul că a fost primul eveniment pe noul stadion. Show-ul de “încălzire” nu a fost rău – cei de la Voltaj chiar au încins atmosfera. Iar punctul culminant chiar a fost ceea ce se aştepta: o încântare. Ca fan Scorpions, am gustat din plin mix-ul dintre piesele de pe noul album şi cele “clasice”. Surpriza Always Somewhere, dublată de finalul cu When The Smoke Is Going Down, au fost de asemenea o încântare.

Trupa a lăsat mereu impresia că se simte excelent – James Kottak a fost parcă mai exploziv ca niciodată, vocea lui Klaus Meine a fost la înălţime, Rudolf Schenker şi Matthias Jabs au jonglat la chitare timp de două ore cu zâmbetul pe buze, iar Pawel Maciwoda a purtat aproape în permanenţă un dialog “jucăuş” cu publicul.

Atmosfera a fost, de asemenea, senzaţională. Chiar dacă puţin cam reţinuţi, clujenii s-au relaxat spre final şi au participat activ la Still Loving You şi Wind Of Change, ceea ce a adus un plus de valoare concertului în ansamblu.

În concluzie, nu pot spune decât că mă bucur enorm să spun că în oraşul meu natal a avut loc un eveniment de asemenea anvergură, iar eu am avut ocazia de a fi parte.

Scorpions la Cluj a fost, cu adevărat, fabulos!

PS
– Ana-Maria, mulţumesc din suflet.
– Felicitările mele tuturor celor implicaţi în organizarea acestui eveniment.
– Clujul chiar merită un astfel de stadion şi, pe viitor, evenimente cel puţin de acest nivel.

Mai multe fotografii de la concert, pe Facebook

4 thoughts on “Scorpions la Cluj – Fabulos!”

  1. Si pentru mine e cel mai tare concert luand in considerare toate aspectele din jurul unui astfel de eveniment. Pe locul 2 Bucuresti – 9 iunie 2011 – cu public perfect dar intr-o locatie mult mai inadecvata. M-am bucurat sa vad in fata scenei aceleasi chipuri ca la Bucuresti, cu o medie de varsta sub 25 de ani! Bravo Vasile! 🙂 si sper sa ne vedem la Wacken!

  2. Apropo de organizarea concertului de sambata de pe cluj arena…au fost in jur de 200 de persoane,printre care ma numar si eu, care au ramas fara loc desi au platit intre 150-250/bilet la tribuna 0,mai exact sectorul 2B si 2E! Si dupa lungi discutii cu catziva organizatori care habar nu aveau unde era limita tribunei 0,desi be bilet era specificat…nu s-a ajuns la nici un rezultat,noi cei in cauza fiind nevoiti sa stam pe scari,la presa sau pe locurile altora,asta pana cand am fost ridicati:( Asa ca va rog,nu mai laudati organizatorii,au fost praf!

  3. Claudiu, despre astfel de situatii aflu acum pentru prima oara. Imi pare rau ca ati avut astfel de experiente neplacute. Eu nu m-am confruntat cu asa ceva la Golden Circle, in cazul meu totul a mers “ceas”.

Comments are closed.