Regele și câțiva oameni mici, foarte mici

Nu am urmărit discursul Regelui Mihai, dar l-am citit ulterior. Mi-a plăcut. Mai ales prin faptul că, deși se află departe de realitățile din România, a știut să pună punctul pe i în privința unor aspecte pe care conducătorii actuali ai țării, niște neisprăviți care au un singur scop – să le meargă lor bine, le ”uită” de câțiva ani încoace.

Ce m-a șocat, însă, a fost – și sunt convins că așa a fost pentru majoritatea – faptul că nici președintele Traian Băsescu, nici prim-ministrul Emil Boc, nici șefa Camerei Deputaților, Roberta Anastase, sau Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, nu și-au găsit timp o oră să asiste la ceremonia din Parlament. Asta mi se pare – și nu mă feresc de cuvinte – o bătaie de joc. Plus o nouă dovadă că astfel de oameni mici nu pot decât să fie și mai mici atunci când e nevoie să dea dovadă de respect, când sunt chemați să se ridice la nivelul funcțiilor pe care le dețin vremelnic.

Seara, după ce am ajuns acasă, am completat formularele pentru recensământ. Să știe și România unde sunt, ce fac, și să nu se mai bazeze pe mine. Pentru că eu am renunțat de mult să mă mai bazez pe o țară condusă de niște incompetenți.