Săbii ascuțite

Deși departe, am urmărit și eu cu mare interes evenimentele ce au dus la arestarea primarului Sorin Apostu. Sincer, nu mă surprinde că s-a ajuns aici. Și nu o spun neapărat referindu-mă la zvonurile legate de ”fifty-fifty” – deși niciodată nu iese fum fără foc – ci mai degrabă gândindu-mă la lupta politică tot mai ascuțită, atât pe plan local, cât mai ales național. E clar, fiecare tabără își ascute săbiile și, din când în când, lovește tăios. De această dată, ținta a fost Sorin Apostu. Unii ar spune că a avut ghinion, că mai puteau să îl lase în pace, clar. Dar la fel de bine puteau să îl lovească acum câțiva ani, când aceleași zvonuri circulau în oraș – nu îmi spuneți că Apostu din 2011 e altul decât cel din 2008 (cu excepția funcției publice), că nu cred! Așadar, ar putea fi mulți care pot spune și că a avut noroc.

Oricum ar fi, e o lovitură serioasă dată Clujului, care până acum ceva vreme era obișnuit doar cu succese. Ei bine, după ultimele ”evenimente” – plecarea Nokia, acuzele legate de stadion ce au dus chiar la arestarea vicepreședintelui CJ, Radu Bica, iar în final arestarea primarului Sorin  Apostu – a devenit clar că și la Cluj lucrurile merg cam la fel ca peste tot în România.

Eu unul mă aștept ca totul să continue, să nu se oprească aici. Știu că e utopie, dar vreau ca fiecare dintre cei care au luat măcar o dată un leu șpagă să fie săltați. Pentru că dacă va fi așa, atunci totul va părea doar o vendetă, indiferent cât de bine puse la punct ar fi probele adunate de procurori. Săbiile sunt ascuțite, sunt convins. Vor fi scoase, însă, din teacă?

3 thoughts on “Săbii ascuțite”

  1. Aici ai pus punctul pe i, cînd spui: a devenit clar că și la Cluj lucrurile merg cam la fel ca peste tot în România.
    E cea mai bună propoziție pe care am auzit-o sau am citit-o in ultimele zile

  2. Este cea mai curata postare. Fara patima, onesta, nepartizana. M-am saturat de solidaritatea celor “din neam mare” ce vor egalitate “dar nu pentru catei”.

Comments are closed.