Surpriză plăcută la ”Grüne Woche”

România beneficiază, în acest an, de statutul de țară-partener a Germaniei la ”Grüne Woche”, cel mai mare târg internațional în domeniul alimentar, al agriculturii și horticulturii, care se desfășoară la Berlin. O oportunitate excelentă de a face reclamă țării, care – spre lauda autorităților – nu a fost ratată.

Acum un an, scriam total dezamăgit despre prezența României la cel mai mare târg de turism din lume, ITB Berlin. Acum, după o scurtă vizită la ”Grüne Woche”, în ziua destinată doar momentelor ”oficiale”, pot spune că sunt extrem de plăcut impresionat. Atât de faptul că ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără (despre care personal nu aveam până acum o părere prea bună), a avut o prestație ce s-a ridicat la nivelul unui astfel de eveniment, dar mai ales de modul cum arată standul României. Și am văzut doar puțin, când totul era încă în construcție…

UPDATE: Între timp, târgul a luat sfârșit și prima mea impresie rămâne – prezența României a fost una reușită. Cu mult aspecte bune, cu câteva nu prea, dar în general OK.  Dacă doriți să vă faceți o scurtă impresie despre cum a fost ”Grüne Woche 2012”, vă invit să vă delectați cu fotografiile de mai jos, realizate de Mihaela Racovițan.