Oraș cu suflet alb-negru

Cu patronul plegat, cu majoritatea jucătorii duși ”la pachet” la Ploiești, ”U” a ajuns din nou în situația de a renaște din propria cenușă. A făcut-o de nenumărate ori – spre exemplu, după refugiul de la Sibiu sau după experiența ligii a treia – și o va face din nou. Și asta, în special datorită faptului că, orice s-ar întâmpla, ”U” nu și va pierde niciodată valoarea sa cea mai de preț: iubirea suporterilor.

Din nou, mii de oameni infectați cu ”virusul” alb-negru au ieșit în stradă ca să le reamintească celor care ar putea să pună umărul la redresarea echipei ce înseamnă, cu adevărat, ”U”. Iar dacă măcar unul dintre cei care chiar are puterea de a schimba ceva a și priceput ceva, atunci eu mă bucur.

Și chiar dacă mitingul suporterilor s-a vrut a fi apolitic, eu totuși îndrăznesc să fac o ușoară trecere spre această lume: cum duminică sunt alegeri locale, sper ca, indiferent cine va fi noul primar, acesta să nu uite un lucru – indiferent ce s-ar întâmpla, indiferent câte succese ar aduna CFR, sufletul orașului va rămâne mereu alb-negru.

Foto: Cosmin Lucaci - Ora de Cluj