Start greoi

Prima rundă de meciuri de la EURO 2012 a fost exact așa cum mă așteptam: fiecare echipă se caută încă, nimeni nu a impresionat încă din start. Suprizele nu au lipsit – și mă refer aici în special la acel 4-1 din meciul Rusia-Cehia sau la victoriile Ucrainei cu Suedia și Danemarcei cu Olanda – cum nu au lipsit nici victoriile fără strălucire, dar atât de necesare, precum Germania-Portugalia 1-0.

Că EURO 2012 va deveni un turneu spectaculos ne-a arătat deja prima seară a etapei a doua: după ”încălzirea” Cehia-Grecia, a urmat poate cel mai plăcut meci de până acum, Polonia-Rusia 1-1, și fără îndoială cel mai spectaculos gol, cel al lui ”Kuba” Blaszczykowszki, jucător ce demonstrează că ultimele sale sezoane excelente de la Borussia Dortmund nu au fost pură întâmplare.

Foto: uefa.com

Chiar dacă până acum am avut parte de două meciuri ”de foc”, cel puțin în teorie,  Spania-Italia și Franța-Anglia, sunt convins că abia al treilea va ”aprinde” cu adevărat EURO 2012. Germania, criticată aspru după succesul chinuit cu Portugalia, dă piept cu o echipă a Olandei șocată după eșecul din primul meci. Vor reuși Sneijder, Robben și compania să se ridice și, totodată, să împingă trupa lui Joachim Löw pe marginea prăpastiei? Nu e nimic exclus, în afara faptului că, în sfârșit, EURO 2012 a început cu adevărat. Startul greoi îl vom uita cu toții și ne vom concentra de acum încolo pe fotbal. De calitate, sunt convins.