Să înceapă Olimpiada!

Cel mai mare spectacol spotiv al lumii -Olimpiada – reîncepe azi, după patru ani de pauză. De mic am așteptat cu sufletul la gură astfel de evenimente majore. Dacă în 1984 sau 1988 nu prea înțelegeam mare lucru, începând din 1992 am urmărit cu mare intres tot ceea ce ținea de Jocurile Olimpice.

Și azi îmi aduc aminte, parcă ar fi fost ieri, meciurile celei mai frumoase echipe de baschet ce a existat vreodată – ”Dream Team”, campioană olimpică la Barcelona, apoi cursele ”nebune” ale lui Michael Johnson din 1996, de la Atlanta, victoriile din bazin ale lui Ian Thorpe din 2000, de la Sydney, sau Michael Phelps, de la Atena, din 2004, iar apoi patru ani mai târziu, la Beijing. Plus, evident, multe altele, între care și triumfurile și dramele românești – precum podiumul 100% tricolor de la Sydney, urmat de descalificarea Andreei Răducan, victoria fabuloasă la maraton a Constantinei Diță sau succesele repeate ale cantoarelor.

Astfel de momente vor re-deveni realitate, cu alți ”actori”, începând de astăzi. Așadar, să înceapă spectacolul! Welcome, London 2012!

Foto: www.london2012.com