Londra 2012 (II): Primul aur

Alin George Moldoveanu este primul român care cucerește un titlu olimpic la Londra, după o finală extrem de strânsă la tir. Am urmărit-o cu sufletul la gură și cu degetul pe F5, de frică să nu cadă streaming-ul celor de la ZDF. Nu a căzut decât după al nouălea cartuș tras de Alin, dar din fericire s-a stabilizat înaintea ultimului, cel prin care compatriotul nostru a răzbunat eșecul de acum patru ani, când a ratat podiumul. Felicitări, Alin!

Alin George Moldoveanu / Foto: www.london2012.com

Și ca totul să fie perfect, Corina Căprioriu a adus încă o medalie pentru România, cucerind argintul la judo, la fel cum o făcuse și Alina Dumitru. Avem așadar trei medalii, care ne situează, momentan, pe locul 11. Fabulos! Suntem (încă) în fața gazdelor și a Germaniei.

Ziua de luni a fost marcată și de un episod mai puțin plăcut, petrecut în concursul feminin de spadă, unde nemțoaica Heidemann a primit cadou calificarea în finală, în dauna sud-coreencei Lam A Shin. Nu am văzut ce s-a întâmplat, dar cum majoritatea vorbesc despre furt, pare destul de clar ce s-a petrecut. Păcat, mare păcat!

Olimpada e însă frumoasă pentru că episoadele de acest gen sunt rapid umbrite de performanțe extraordinare, precum cea a ”vedetei” de luni de la Londra, Ruta Meylutyte din Lituania, o puștoaică de 15 ani, noua campioană olimpică la 100 de metri bras.