Londra 2012 (X): Gata!

 

Foto: www.gsp.ro

Octavian Belu și Mariana Bitang își iau (iarăși) ”la revedere” de la lotul României de gimnastică. La capătul unei zile teribile, cei doi au anunțat că vor părăsi cea mai de succes echipă a României la Jocurile Olimpice. Cu siguranță, întrebarea care va fi rostită de toată lumea va fi ”de ce?”. Să fie pentru că s-au săturat de muncă în condiții mediocre? Să fie pentru că s-au săturat pur și simplu? Sau să fie de vină ceea ce s-a petrecut ieri la Londra, când Cătălina Ponor, clasată inițial a treia în final ala bârnă, a fost deposedată de medalie după un protest înaintat de delegația SUA? Probabil, toate la un loc și multe, multe altele.

Ceea ce s-a  petrecut marți la Londra rămâne, pentru mine, în planul secund. Chiar și scandalul de la gimnastică, în care e implicată Cătălina Ponor. Nu am văzut evoluțiile, dar știu un lucru: nu de puține ori s-a întâmplat ca decizii ale arbitrilor să fie incorecte la gimnastică. Ghinionul a făcut ca, de această dată, în postura învinsului să fie un sportiv român. Data viitoare poate fi altfel…

Ghinionul a urmaărit-o și pe Larisa Iordache, ultima în finala la sol, care a ratat pe final, astfel că singura medalie cucerită ieri de România e cea a Cătălinei Ponor – argint, în aceeași probă. Un total de 9 medalii, din care două de aur. La ce nivel e sportul în România, excelent!