În sfârșit, Messi!

După două participări, la precedentele ediții, plus încă o repriză în 2014, Lionel Messi pare fi ajuns și el la Campionatul Mondial. OK, a fost prezent și până acum, dar parcă era în vizită, nu să joace fotbal.
Nici cu Bosnia nu a făcut mare lucru, dar prestația sa din a doua repriză a schimbat fața jocului și a adus liniștea și apoi victoria pentru Argentina. E doar un început, mulți așteaptă ca Messi să arate și în tricoul Argentinei la fel ca Messi de la Barcelona. Doar astfel, sud-americanii ar putea avea o șansă să se apropie de rezultatele pe care le-au avut pe vremea lui Maradona. Altfel, Lionel Messi va rămâne un excelent fotbalist, fără prea mare impact la Mondiale, la fel cum a fost în primele 45 de minute ale jocului cu Bosnia. A centrat o dată periculos, mingea s-a lovit de Kolasinac și a intrat în poartă. Apoi, a dispărut aproape total din joc. Până când a luat o acțiune pe cont propriu și a marcat. După 0-2, Bosnia s-a tezit la viață și a redus din diferență. Prea puțin, prea târziu…

Tot târziu, dar cu mult mai mare succes, a ”lovit” și Elveția în jocul cu Ecuador. Condusă cu 0-1, trupa lui Ottmar Hitzfeld s-a trezit după golul lui Mehmedi și, înfierbântată parcă de un gol anulat pe nedrept, a sperat până în final că poate să obțină mai mult decât un punct. Iar la ultima fază a jocului, chiar a reușit. Seferovic a transformat o centrare excelentă și l-a apropiat pe antrenorul său de ultimul obiectiv al carierei: calificarea în sferturile de finală la CM.

Acolo visează să revină și Franța, care a avut, dintre echipele ”mari”, poate cel mai ușor meci de debut. Mai multe probleme au avut francezii cu problemele tehnice care au împiedicat intonarea imnului decât au avut cu adversarii. Chiar și fără Ribery. A ieșit însă la rampă Benzema, care li s-a alăturat lui Neymar, van Persie și Robben în topul golgeterilor, cu câte două reușite.
La un capitol, oricum francezii sunt deja campioni mondiali: echipamentul lor de joc e, de departe, cel mai elegant.