Răspunsul lui Suarez

După Spania, vine și rândul Angliei? Vom afla probabil după jocul Italia-Costa Rica. Ce am aflat însă joi e că trupa lui Roy Hodgson e departe de pretențiile pe care le are de fiecare dată la Campionatul Mondial. În afară de voința lui Rooney – care a reușit să marcheze primul lui gol la un Campionat Mondial – nu am prea remarcat nimic pozitiv în jocul Angliei.

Urguuayenii au profitat la maximum de acesta și s-au impus cu 2-1. Culmea, grație golurilor marcate de cel mai bun fortbalist care joacă în Anglia, Luis Suarez. Care astfel și-a luat o revanșă personală față de Roy Hodgson. Provocarea acestuia – ”Suarez are potențial, dar nu e îndeajuns pentru a fi un mare jucător” – a primit cel mai bun răspuns posibil: 2-1 și Anglia tremură, e la mâna Italiei.

Un alt atacant de clasă, Didier Drogba, a fost decisiv în primul joc al Coastei de Fildeș. În al doilea, nu a mai avut niciun răspuns în fața jocului ofensiv al Columbiei, încununat de reușitele lui Rodriguez și Quintero. Al treilea meci al zilei, Japonia-Grecia, a oferit un nou 0-0. Un succes al grecilor, dacă ne gândim c-ă au jucat mai bine de o repriză fără unul din cei mai importanți oameni, Katsouranis.