Să înceapă lupta pentru titlu!

Brazilia-Chile, Columbia-Uruguay, Olanda-Mexic, Costa Rica-Grecia, Franţa-Nigeria, Germania-Algeria, Argentina-Elveţia şi Belgia-SUA sunt cele opt partide ale fazei a doua a Cupei Mondiale, care începe azi. Dintre cele 16 formaţii se va alege campioana mondială.
Va fi vreo favorită, precum Brazilia sau Germania? Va fi o mare surpriză – Algeria sau Nigeria? Vom vedea peste puţin timp. Ce mă aştept însă e ca spectacolul care nu a lipsit în grupe să continue să fie prezent pe terenurile braziliene şi de acum încolo.
La fel de mult îmi doresc să scăpăm de problemele de arbitraj. După gafele din primele meciuri – grave, dar nesemnificative până la urmă – apogeul a fost atins cu penalty-ul acordat grecilor, cel care le-a asigurat biletul în optimi. În locul grecilor, aş fi renunţat de bună voie la “biletul” spre optimi. Dar fotbalul e afacere şi fotbalişti ca Miroslav Klose (vi-l amintiţi, nu?, când a refuzat un penalty acordat greşit) se nasc poate o dată la 50 de ani…
Îmi doresc, şi sunt convins că nu sunt singurul, o fază finală a acestui campionat mondial care să ne dezvăluie din nou frumuseţea fotbalului, presărată cu dueluri încinse, cu emoţii şi – de ce nu? – cu unele surprize.

Cum ar fi ca totul să înceapă azi cu un succes chilian în faţa Braziliei?