Prima finală, câștigată de Croația

Am cam pierdut șirul meciurilor pe care nu le-am văzut în ultimele zile. Dar parcă după eliminarea României nu prea mi-a ars de EURO 2016, mai ales că am avut un alt eveniment planificat, care s-a dovedit a fi muuuuuult mai plăcut decât orice joc de fotbal de la acest campionat european: concertul Queen+Adam Lambert, din București. Pur și simplu, superb!

Dar să revin la fotbal…

Rusia-Țara Galilor 0-3. Că rușii nu au arătat nimic nu mă surprindde. Fotbalul lor, la nivel de echipă națională, nu mai e de mult la nivel ridicat. Galezii, în schimb, sunt o surpriză frumoasă și câștigarea grupei e meritată.

Slovacia-Anglia 0-0. Printre povești la o terasă, am apucat să urmăresc puțin din acest joc. Dezamăgitor, mai ales din partea englezilor, de la care mă așteptam să arate mai mult. Chiar și cu un egal, însă, și-au îndeplinit prima misiune și vor juca în optimi. Slovacia mai speră…

Ucraina-Polonia 0-1. Eliminați deja, ucrainenii nu puteau avea pretenții multe în fața Poloniei, care, fără să forțeze prea tare în grupe, a făcut pasul spre faza următoare.

Irlanda de Nord-Germania 0-1. Cu Gomez în atac, Germania arată altel. Și sunt convins că e doar începutul, Trupa lui Löw abia începe să își găsească ritmul. Pentru mine, rămâne principala favorită la titlu, deși încă nu a impresionat. Sau poate tocmai de aceea.

Cehia-Turcia 0-2. Surpriză! Așteptam de la cehi să învingă și să rămână cu șanse de calificare. Turcii însă s-au trezit și, pe lângă cele treii puncte, au câștigat un jucător de care sunt convins că ne vom bucura mult în viitor: Emre Mor.

Croația-Spania 2-1. Pentru mine, un fel de ”finală a grupelor”. Nu doar că s-au întâlnit poate cele mai bune echipe din primele jocuri, dar deznodământul meciului poate decide multe pentru parcursul de viitor la EURO 2016.

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Și datorită ratării lui Ramos din penalty – fără să minimizez deloc prestația lor -Croația și-a asigurat locul 1 în grupă, pe când Spania s-a trezit ”aruncată” în fața Italiei. Iar apoi, învingătoarea va da piept cu Germania, cel mai probabil. Nu neapărat varianta ideală pentru echipele implicate, dar cu siguranță ceea ce avea nevoie acest campionat european: jocuri tari în fiecare fază eliminatorie.