Adio, grupe! Acum începe lupta!

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Islanda-Austria 2-1. Nu am ascuns niciodată faptul că țara mea preferată e Austria. Că nu prea au succes la fotbal Alaba și colegii lui, nu e mare secret, dar nu cred că se aștepta cineva la o prestație atât de slabă la EURO 2016. De cealaltă parte, Islanda continuă să surprindă. Din păcate pentru islandezi, nu cred că vor mai avea succes de acum încolo. Chiar și așa, calificarea din grupă e o reușită fabuloasă.

Ungaria-Portugalia 3-3. Pentru mine, marii fotbaliști sunt cei care ies la rampă atunci când echipelor lor le e cel mai greu. De aceea îl apreciez pe Ronaldo mai mult decât pe Messi. Iar Cristiano, atât de criticat de când a început turneul din Franța, s-a „trezit” la timp, asigurând Portugaliei calificarea în optimi. La braț cu Ungaria, o altă mare surpriză extrem de plăcută.

Italia-Irlanda 0-1. Fără mare miză pentru italieni, ultimul joc din grupă a fost mai degrabă prilej de teste pentru Conte, dar și șansa de a se reabilita pentru irlandezi. Până la urmă, au învins și, grație succesului Belgiei, au mers mai departe, trimițând acasă Turcia și Albania.

Suedia-Belgia 0-1. Adio, Zlatan! A fost ultimul meci pentru naționala Suediei a liderului său din ultimii ani. Șansele de calificare erau mici, dar suedezii au sperat până spre final, când însă Nainggolan a liniștit totul.

De acum, începe lupta ”adevărată”. Cu o jumătate de tablou plină de favorite și celaltă ce asigură unor outsideri un parcurs lejer. Dar despre asta, mai încolo…