Cr-exit!

Titlul (puțin cam ”tras de păr”, recunosc) l-aș fi folosit, indiferent de rezultatul meciului dintre Croația și Portugalia. Singura ”nuanță” ar fi fost legată de ”Cr” sau ”CR”. Până la urmă, croații sunt cei care pleacă acasă.

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Croația-Portugalia 0-1. Când ai pretenții de a ajunge (măcar) în finală și când, după trei jocuri, dovedești tuturor că nu sunt deloc doar închipuiri, e nevoie de un singur lucru: constanță. Din păcate pentru ei, croații au făcut cel mai prost meci al lor la EURO 2016 fix atunci când aveau mai puțină nevoie de așa ceva. E drept, tactica portughezilor a fost una extrem de bine croită să ”distrugă” potențialul lui Modric sau Rakitic. Dar de aici până la a avea un meci fără șut pe poartă în 90 de minute, e cale lungă… Să nu mai spun de faptul că vedeta portughezilor, Cristiano Ronaldo, nu a șutat nici măcar o dată spre poartă. Până când mingea i s-a așezat liniștită în față, când mai erau mai puțin de cinci minute de joc. Subasic a respins, dar mai mult nu putea face: Quaresma a fost pe fază și a împins balonul în plasă. I-a trezit puțin și pe croați, care s-au aruncat spre poarta adversă. Prea puțin, prea târziu…

Polonia-Elveția 1-1 (5-4 după penalty-uri). Golul fabulos al lui Shaqiri, fără îndoială cel mai frumos de până acum de la EURO 2016, va rămâne doar o consolare fără valoare pentru elvețieni. Fără idei în startul jocului, aceștia au pus stăpânire pe joc după ce au fost conduși, în urma golului lui Blaszczykowski. Apoi, au controlat partida până la finele prelungirilor și părea că doar o minune îi va salva pe polonezi de la eliminare. Minunea s-a dovedit un șut puternic al lui Xhaka, la ”loterie”, care a trimis balonul undeva în rândul 15 al peluzei.

Țara Galilor-Irlanda de Nord 1-0. Mă așteptam la un meci slab, dar nici chiar așa… În afară de o luptă surdă, de mingi aruncate dintr-o parte în alta, nu am avut parte de mare lucru. Asta, până când McAuley a deviat nefericit mingea în propria poartă și i-a calificat astfel pe Bale și colegii săi în sferturi.

Sper doar ca următoarele cinci jocuri din optimile de finală de la EURO 2016 să ne ofere mai mult fotbal. Și mai puține ”surprize”. Deși un ”Brexit” fotbalistic nu m-ar deranja 🙂