Și visele frumoase au un sfârșit

Islanda a devenit, aproape peste noapte, favorita întregii Europe la turneul final din Franța. Ambiția, spiritul de luptă al nordicilor au cucerit inimile fanilor fotbalului, dar de foarte puține ori asta ajunge pentru a obține un titlu major.

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Franța s-a calificat în semifinale după un joc pe care și l-a făcut ușor în doar 20 de minute, atât cât le-a luat lui Giroud și Pogba să puncteze. A fost 4-0 la pauză, dar islandezii au mai avut o ultimă răbufnire: au câștigat a doua repriză cu 2-1, dar mai ales au dovedit încă o dată că fotbalul poate fi frumos chiar și atunci când înfrângerea e aproape sigură. Fanii Islandei au sărbătorit alături de jucători la final ca și cum ar fi obținut un mare succes: ceea ce au și făcut. Câți ar fi visat că, la capătul sferturilor de finală ale EURO 2016, eliminarea Islandei va fi considerată un succes de către gazdele competiției?

De acum, lupta e în patru: Portugalia vs. Țara Galilor și Franța vs. Germania. La o primă vedere, meciuri cu favorite certe. Doar că așa cum islandezii au visat, așa vor putea visa de acum înainte și fanii celor care par outsideri în jocurile de miercuri și joi. Oare cine se va trezi mai târziu din acest vis frumos? Pariul meu: vom avea o finală Portugalia-Germania.