Griezmann vs. Ronaldo

Vom avea o finală Franța-Portugalia. Sau Griezmann vs. Ronaldo. Cel mai bun jucător al acestui campionat european contra celui mai bun fotbalist din ultimul deceniu, în opinia mea.

Țara Galilor nu a avut forța să treacă peste absențele din primul 11, în special peste cea a lui Ramsey, iar Portugalia a făcut exact ce trebuia. A obosit adversarul, iar apoi a lovit decisiv. La 12 ani de la șocul cu Grecia, Portugalia are șansa de a răzbuna seara de vis a anti-fotbalului.

Pornită cu șansa a doua (pe hârtie), Franța a trecut de coșmarul ce o urmărea din 1958: a eliminat Germania la un turneu final. Nemții au făcut totul aproape perfect: au scăpat de presiunea din start, iar apoi au controlat prima repriză. Un singurl lucru nu le-a reulit deloc: să își creeze ocazii serioase de gol. Iar când toată lumea se pregătea de pauză, Schweinsteiger a intervenit nefericit în careu, mingea a sărit din mâna sa, iar arbitrul a decis penalty. 1-0, iar după accidentarea lui Boateng totul părea terminat. O gafă în careul propriu, urmată de o respingere slabă i-a oferit pe tavă lui Griezmann al doilea gol și totodată calificarea Franței în marea finală de la Paris. Total meritată!

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com