Diacritice la tot poporul

Via Iulian Comanescu.
Pentru cei care nu reuşesc să scrie cu diacritice, site-ul http://srv.diacritice.com/ – merge şi doar http://www.diacritice.com/ – rezolvă problema. Simplu şi fără prea multe complicaţii. Scrii un text (maxim 6.000 de caractere) fără diacritice, dai copy, apoi paste pe site-ul de mai sus şi îl pui să convertească totul. Dacă găseşte cuvinte care pot avea forme diferite după “aplicarea” diacriticelor- să zicem tara – site-ul îţi oferă variantele şi tu o alegi pe cea potrivită.
Acest post e dedicaţie specială pentru Rareş.

9 thoughts on “Diacritice la tot poporul”

  1. Multumesc Domn Vasile! Din pacate editorialele mele, analizele sau opiniile-nu stiu nici eu tot tmpul cu exactitate ce sunt-trec deseori de 6000 de caractere! (recunosc ca uneori sunt cam lungi) Ce voi face atunci? Stiu! Voi apela cu plecaciune la Silvia, Suzy, Csaba sau Andreea si Paula asistentele mele meritorii de la Trend! Cine are putin timp liber. Sau ma chinui cam cu 25-30 de minute in plus si scriu cu diacritice. (Ultima data cand am scris cu diacritice mai mult de cateva mii de semne a fost cand mi-am editat lucrarea de diploma, adica exact acum ….vreo 10 ani! Cum a trecut timpul…!) Dar dupa cateva sute de editoriale, opinii si Colturi scrise fara, promit ca de la anul care vine sa devin baiat cuminte si sa scriu si eu cu! Nu mai chinui pe nimeni la 9-10PM in redactie. Promit.

    Am si eu o curiozitate pe care te rog sa ma ajuti sa o dezleg! Exista vreo redactie in Cluj care sa nu aiba nici un reprezentant pe blogosphera-media?

  2. Rareş, e simplu. Dacă are textul mai mult de 6.000 de semne, iei o primă parte (de maxim 6.000 de semne) şi pui diacritice. Repeţi manevra de câte ori vrei, până epuizezi textul 😉
    Câtz despre redacţii şi bloguri, nu ştiu să îţi dau un răspuns 100% exact acum. Dar promit că voi face un recensământ.

Comments are closed.