31.12.2010

Emil Boc a promis astăzi că până la 31 decembrie 2010 Clujul va avea un stadion modern şi o sală polivalentă.
Acestea vor fi construite pe actualul amplasament al complexului “Ion Moina”. Stadionul va avea cel puţin 30.000 de locuri, dar şi pistă de atletism. Sala va avea minimum 10.000 de locuri, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe.
E evident că oraşul are nevoie atât de un stadion nou, cât şi de o sală nouă. Personal, consider că amplasarea lor în acelaşi complex sportiv e o idee foarte bună. Singura mea nemulţumire se leagă de faptul că nu va mai fi organizată o licitaţie pentru proiectarea întregului complex, ci va fi “retuşată” licitaţia deja câştigată de UTCN. Legea permite creşterea costului cu maximum 50%, au spus Boc şi Tişe. De la 1.400.000 de lei, la cel mult 2.100.000 de lei. Deci încă 700.000 de lei. Bani publici, care vor intra în buzunarul UTCN. Oare doar mie mi se pare acesta un cadou făcut proiectanţilor? O fi legal… dar e moral ce se întâmplă?

2 thoughts on “31.12.2010”

 1. nu stiu daca e moral sau legal. din partea mea sa primeasca si dublul sumei numai intr-adevar sa fie gata stadionul in 2 ani.
  Insa sunt dispus sa pariez cu oricine ca nu va fi gata.

  Problema de fond e ca aceasta suprapunere a doua sau mai multe proiecte diferite inseamna neindeplinirea lor. Stadionul nu are nici o legatura cu sala sporturilor, terenurile de antrenament,nici cu filarmonica nici cu vre-un bloc, mall sau hotel. Cine vrea sa faca ceva proiecteaza si realizeaza fiecare proiect independdent unul fata de calalt. In nici un oras european stadionul nu e legat de alte proiecte (sala polivalenta etc), exceptia facand orase organizatoare a unor jocuri olimpice.

  In ultimii 4 ani in legatura cu stadionul s-a facut ZERO, in acelasi timp cred ca au fost lansate in mod gratuit (pentru ca a vorbi e gratis) cel putin 15 proiecte total aiurea, in care soarta stadionului era legata de alt proiect. Ba stadion la someseni si mall in parc. ba stadion in valea garbaului(!!!) si mall si locuinte in parc. pe urma stadion pe locum actual dar in combinatie cu blocuri pe malurile somesului si pe insula de pe somes(!!). Pe urma stadion pe locatia actuala dar investor rasplatit cu teren pe calea turzii si terenuri in jucu. Pe urma stadion cu filarmonica langa el. acum stadion cu sala sporturilor langa el. Ieri fara pista de atletism, maine cu pista de atletism. Poimaine cineva va propune o piscina in incinta stadionului, si raspoimaine cineva va propune spitalul de urgenta langa stadion.
  Pe scurt e o bataie de joc, acelasi joc perfid de a te preface ca vrei sa faci ceva cand in realitate faci totul ca nimic din ce propui sa nu se realizeze.

  Nu sunt neaparat de acord ca sala sporturilor ar trebui sa faca parte din acelasi complex. Dar si daca s-ar lua aceasta decizie pe bune, nici macar atunci nu e de admis ca sala sa fie in acelasi proiect cu stadionul. Pentru ca asta le-ar intarzia la nesfarsit pe amandoua. Chiar si pista de atletism varata pe gat acum cand 2 licitatii s-au facut pentru un stadion fara pista. Asta e iarasi o manevra otravita de periclita stadionul. Pentru ca l-ar periclita, si din punct de vedere contractual, si din punct de vedere financiar, si din punct de vedere al spatiului disponibil, si din punct de vedere a atmosferei din stadion si al utilitatii (in ultimii 20 de ani cate persoane au cumparat un bilet pentru a participa la un concurs de atletism? dar la fotbal? iar in urmatorii 40 de ani? cati vor merge la stadion pentru atletism? Inainte de atletism as aduce rugby-ul pe stadionul municipal!)

Comments are closed.