Şase cinci (aproape) dintr-un foc

Şase ziarişti. La care publicaţiile pentru care lucrau au renunţat. Trei de la Monitorul de Cluj, doi unul de la ProSport şi unul de la ZIUA de CLUJ.

Via Mihai Hendea: din echipa Monitorul nu vor mai face parte Turos Jakab Laszlo, Mihai Hendea şi Teodor Dumitru. Îi ştiu doar pe primii doi. Alături de Laci am lucrat ani buni, atât la Monitorul, cât şi la Sport80 şi SportCj. Pe Mihai Hendea, doar de pe bloguri, unde ne-am mai ciondănit noi puţin. Cred că nu ne-am întâlnit niciodată face to face, dar nu e prea târziu. Îl apreciez pentru unele idei ale sale, printre care şi cea postată pe blog referitor la rezilierea contractului său.

Nici la ProSport lucrurile nu stau mai bine. Doi Unul din cei cinci angajaţi ai redacţiei din Cluj a fost daţi afară. Mihai Prodan ne spusese mai demult asta. Între timp, am aflat despre cine e vorba: Cristi Jacodi şi George Stan, iar Vlad Măcicăşan e doar colaborator.

La ZIUA de CLUJ, colaborarea cu colegul meu de la departamentul Sport, Gabriel Săftoiu, va înceta începând din 1 februarie.

E trist când oamenii sunt daţi afară. Şi mai trist mi se pare că acest val de disponibilizări nu se va opri aici.

PS: Tibi Fărcaş nu mai lucrează la ZIUA de CLUJ. De data asta chiar nu e banc. Detalii puteţi citi la el pe blog.

12 thoughts on “Şase cinci (aproape) dintr-un foc”

  1. Dacă familentele ascunse frumos sub covor sau perioadele proaste care puteau fi acoperite de perioadele bune ale ziarelor se descoperă acum, înseamnă că nu-i de bine.
    Oricum, nici acum şi nici altă dată nu voi crede în nici o criză. E ca un concediu de boală luat cu o adeverinţă luată pe sub mână de la un doctor de treabă.
    Mulţumesc de aprecieri, Vasile Racoviţan. Îmi pare rău pentru cei trei colegi de facultate şi prieteni, Cristi Jacodi, Gabi Săftoiu, care au plecat la fel ca mine şi pentru Vlăduţ Măcicăşan, care, până una-alta, a fost nevoit să accepte să fie următorul. Că ăsta e adevărul.

  2. Intrebarea mea este cate mii de euro au facut patronii de presa si cata influenta in lumea politica,economica si sportiva pe seama ziaristilor dati afara? Voi chiar nu va dati seama ca sunteti doar simplii pioni intr-o lupta care nu este a voastra indiferent de simpatiile politice si crezurile profesionale. Daca ceri salariu prea mare se negociaza pe la spatele tau cu alti 2-3 jurnalisti sa fi inlocuit. Daca vorbesti la o cafea cu colegii ti se spune ca iti barfesti redactia. Daca nu faci cum spun sefii esti scos pe tusa. Pana cand nu se va curata presa clujeana de acesti investitori strategici numiti patroni de media care pe motivul ca e criza economica te dau afara si majoraza salariile celor ramasi(catelusii ascultatori si clownii jocurilor de culise) nu veti putea avea siguranta locului de munca niciodata indiferent cat de buni ati fi. toate cele bune sa auzim de bine si e timpul pentru un sindicat si in presa clujeana

  3. Prea adevărat ce zici. Ar trebui să se cureţe presa de mizerii şi gunoaie ca şi cele peste care poţi da, fără greutate, cu ochii închişi, la tot pasul.

  4. “toate cele bune sa auzim de bine si e t si e timpul pentru un sindicat si in presa clujeana”-
    CaND EU am propus asta pe blogul meu http://www.tibifarcash.wordpress.com toti m-au mistocarit si au respins ideea. Iata ca vine acum cineva pe care nu il cunosc si zice ce zice…greu va treziti. Oare cand??

Comments are closed.