Cum e mai bine?

DN 1 e un coşmar nu doar în zona Bucureştiului. Şi aici, la Cluj, o “plimbare” spre Floreşti poate deveni un coşmar. Pe de o parte, din cauza numeroaselor accidente, iar pe de altă parte, din cauza aglomeraţiei.

În vară, colegii de la CityNews au pornit o mini-campanie menită să rezolve problemele din zonă. Chiar au identificat, cu ajutorul şefului Poliţiei Rutiere, anumite măsuri ce pot fi luate.

Acum, tot colegii de la CityNews reclamă că, după instalarea semaforului de la Metro, apar alte probleme.

Oare cum e mai bine? Cu accidente sau cu un semafor care aglomerează zona? (sper că doar până când vom primi cadou centura Gilău-Turda)

Eu unul prefer să pierd şi 10-15 minute pe drum decât să mă trezesc cu un TIR zbughind-o din parcarea Metro în faţa maşinii. Voi?

5 thoughts on “Cum e mai bine?”

 1. Vasile, problema cu semaforul ala e ca functioneaza non-stop, desi Metro se mai si inchide. Stai ca prostu’ la 6 dimineata in fata magazinului, din parcare nu iese nimeni, nici nu intra nimeni, dar toata lumea sta. Pentru ca nu sunt in stare sa puna un nenorocit de senzor sau macar un intrerupator, sa ii dea drumul la orele in care chiar e trafic in magazinul ala. Sunt cateva mii de masini care vin spre si dinspre Floresti si cateva sute (sa zicem) care intra sau ies din Metro, e absurd sa pui “=” intre ele. Trebuie putin creier, dar stim ca ala jeneaza chipiul…

 2. Eu nu l-am mai prins decât intermitent. Sunt curios cine a investit în schimbarea semafoarelor, care au fost oprite după o săptămână şi doar un articol într-un ziar online. Chiar astăzi alerga un tip pe trecerea de pietoni, de frică că nu opreşte lumea şi-l face erou.

  Cine ar fi vinovat, dacă mâine, alţi oameni mor în acea intersecţie ?

 3. semaforul nu cred ca e deloc o solutie.
  cateva solutii:
  1. sens giratoriu + o scurta banda (a treia) de la Metro catre Manastur.
  2. pasaj denivelat pe directia Manastur – Metro (tunel pe sub DN1 sau pod) + a treia banda scurta de incadrare pe directia Metro-Manastur

  In viitor (dupa inaugurarea autostrazii) traficul Cluj-Gilau) va fi si mai infernal. acolo nu se mai pot pune semafoare. Totul denivelat (inclusiv treceri de pietoni), si fara stopuri (in cel mai bun caz sensuri giratorii).
  Singura solutie este insa centura de la gilau pe 4 benzi care sa ocoleasca florestiul cu toate accesele denivelate.

Comments are closed.