Digi şi umbra de sub cal

Nenumărate drumuri pe acoperiş (din fericire, e plat), nenumărate încercări de a renunţa, două telefoane la firmele specializate din Görlitz (unii au vrut 50 de euro, alţii au zis că nu se pricep la satelitul Intelsat 10-02). Patru ore joi, plus altele două vineri. La final, am reuşit să fac în aşa fel încât să funcţioneze Digi TV.

Aşa că aseară m-am aşezat liniştit în faţa televizorului, cu telecomanda în mână şi am început să mă plimb de pe un canal pe altul. Pe Antena 3 şi Realitatea, aceleaşi discuţii interminabile, “Dansez pentru tine” la Pro TV, ceva film cu Jackie Chan pe Antena 1. Şi am ajuns, într-un final, la OTV. O “dezbatere” aprinsă despre femeia ce pare a vorbi la telefonul mobil în filmul “Circul”, din 1928. O grămada de “specialişti”, fiecare dându-şi cu părerea. Iar argumentul suprem – “umbra merge şi sub cal” – m-a convins. Nu referitor la film, ci la faptul că în 6 luni nu s-a schimbat nimic. Parcă ieri aş fi închis televizorul în Floreşti şi azi l-aş fi redeschis în Germania.

Noroc că până luni, la ora 14.00 (15.00 în România), când începe “U”-Astra, nu mai e mult. Măcar am un motiv serios să nu regret total faptul că mi-am petrecut două jumătăţi de zi pe acoperiş.

PS: Parcă numai să îmi facă mie în ciudă, azi noapte s-a pornit un vânt pe aici, de nu se mai văd programele pe Digi. 😀
PS2: Problema a fost rezolvată. Din păcate, cea cu lipsa de programe “normale” e tare greu de depăşit.