Romania salariilor nesimtite

Nu stiu voi, dar eu unul m-am saturat sa aud seara de seara, sa citesc zi de zi – fie in ziare, fie pe bloguri – despre salarii nesimtite pe care le-ar avea profesori universitari, parlamentari, ministri, etc. Alea nu au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata salarii nesimtite, sunt salarii normale. Nesimtite sunt salariile celor multi, salariile de 1.000 de lei pe care le primes oameni ce muncesc de o viata, salariile pe care le primesc profesorii sau medicii la inceput de cariera.

Faptul ca, spre exemplu, Andrei Marga (cine ma cunoaste imi stie “simpatiile” fata de UBB) are – cica – un venit de circa 7.000 de euro lunar e absolut normal. Oameni buni, vorbim totusi de rectorul unei universitati-gigant! Ca un asistent universitar primeste 1.100 de lei sau ca un lector primeste cam 1.500 e lei, asta deja e nesimtire!

Din pacate, Romania e inca tara in care cine castiga mult e privit ca un infractor. Putini sunt cei care se uita la ce face de fapt persoana respectiva. Cand in Romania majoritatea o vor reprezenta cei care – atunci cand vor vedea un om cu bani – se vor duce sa ii stranga mana si sa il felicite, in loc sa il acuze direct ca e hot, atunci voi spune ca tara e pe un drum bun. Pana atunci, cu parere de rau, ma vad nevoit sa imi mai trec pe lista un motiv care ma face sa ma felicit ca am ales sa imi creez un viitor altundeva decat in Romania.

3 thoughts on “Romania salariilor nesimtite”

  1. Bune articole, ma bucur si pentru cele despre “U”. Am redescoperit blogul tau dupa aproape 1 an. Dai inainte ca dai bine. NUMAI “U”.

Comments are closed.