A fost… Scorpions la Sibiu

“Senzaţional”. E replica unuia dintre colegii mei, prezent, la fel ca mine, sâmbătă seara, în Piaţa Mare, din Sibiu, la concertul Scorpions. Într-adevăr, concertul a fost de excepţie. Setlist-ul, ales excelent. Ca să împace atât fanii înfocaţi, cunoscători ai Scorpions, cu piese “grele”, precum “Make It Real” sau “Big City Nights”, cu “insert-uri” de pe noul album, precum “3,2,1” sau “Humanity”, dar şi cu nelipsitele “imnuri” Scorpions – “Still Loving You”, “Wind Of Change”, “Rock You Like A Hurricane” sau “When The Smoke Is Going Down”.

Din punctul meu de vedere, un concert extrem de reuşit, dar cu o organizare care a cam lăsat de dorit. Principalul motiv – haosul din Piaţa Mare.

Unde cei 20.000 de fani aşteptaţi s-au transformat în 30.000, graţie faptului că spectacolul a fost gratuit. În definitiv, însă, Scorpions merită, cu prisosinţă, o audienţă de genul celei avute la Sibiu (evident, fără cei care au venit acolo doar pentru că au auzit că e gratis).
Organizarea pre-show, cu toate că a avut câteva probleme, a fost acceptabilă. Conferinţa de presă – programată iniţial la 16.45, apoi la 17.15, a fost întârziată cu vreo 10 minute. Nu a ţinut, aşa cum am fost “ameninţaţi”, 15 minute, ci s-a prelungit bine de tot, spre 30 de minute. După care membrii trupei şi-au făcut timp şi pentru a oferit autografe sau a se fotografia cu doritorii.
Din păcate, din cauza timpul extrem de scurt dintre finalul conferinţei de presă şi momentul în care trupa a ajuns la scenă, interviul pe care am căutat să îl obţin nu a mai avut loc. Însă, cum remarca un coleg, având în vedere că 90% dintre întrebările din conferinţa de presă mi-au aparţinut mie şi lui Alin Golban, putem spune, liniştiţi, că ZIUA de Cluj a realizat un “interviu cu spectatori”.
De la precedenta prezenţă a celor de la Scorpions în România şi până sâmbătă trecuseră 3 ani. Sper ca aşteptarea până la viitorul concert în România al trupei să fie mai scurtă.

FOTOGRAFII: EUGEN OLARIU / EJUPRESS ©

13 thoughts on “A fost… Scorpions la Sibiu”

 1. Concert foartre bun, show, trupa foarte mare.
  Nu mi/a placut ca au venit multi cu familia, cu copiii, ca la urs, desi nu aveau nici o treba cu Scorpions. m vazut tipe in mini pe frigul ala, manelisi, multi gura casaca.

  2. sonorizare foarte proasta. In spate nu se auzeau solurile de chitara, cinelele et.

  Pe total o trupa mare care desi au trecut anii nu coboara stacheta.

  Fata de trupele romanesti sunt la 20 de ani!

 2. Dar restul ziaristilor de la conferinta ce-au făcut? SPER că nu a întrebat nimeni “ce părere aveţi despre România” şi desigur celebrul “cum vă *simteţi*?”.

 3. vasile
  felicitari pentru poza!!!!!!!!!!!!!!!ai reusit.
  undeva prin 91′ era sa am primesc bataie pentru ca fredonam “big city nights”. de la nisrte depeshisti (pe care de altfel ii ascult cu placere acum).Great song, great band. Imi pare rau ca nu am ajuns.

 4. @ovidiu
  Merci de felicitări. Mai am una, de acum 3 ani, cu 4 dntre membrii trupei
  Din fericire, eu nu am avut probleme cu “depeshishtii”. Chiar dacă, de când mă tin minte sunt fan Scorpions (de fapt, să nu mint… înainte îmi plăcea Ştefan Hruşcă)

 5. prin “vocea americii”- ’88-’89 – maiden, scorpions, metallica, ac/dc, megadeth, overkill, slayer, etc. – primul gust al libertatii.
  In cele din urma a ramas dream theater…….. ( PS: si mie imi place hrusca mai ales ca ninge)

  ” Bad boys running wild
  If you don’t play along with their games
  Bad boys running wild
  And you better get out of their way”

 6. @ovidiu
  În 88 abia învăţam să scriu frumos, aşa că aici mă abţin de la comentarii.
  Cât despre piesele Scorpions, întotdeauna mi-am pus întrebarea: care dintre ele e preferata mea? Concluzia: toate!

 7. In 88 eram metalist mare de 3 ani!
  aveam caiete cu trupele, cu numele membrilor, cu discografie, stiam tot. Mergeam la Top 10, era o chestie super cu videoclipuri, o emisiune de educatie muzicala. Aveam18 ani, aveam plete raslete. FF fain a fo desi era comunism. Am rezistat prin metal. Am constatat la Sibiu ca nu am uitat nici o piesa veche a lui Scorpions.

  Albumele noi sunt slabe, nu numai ale lorci si ale altor trupe mari, din pacate. La Sibiu tot vechile hituri au avut succes.

  As da oricat sa vad un concert AC DC, the best hard rock band in the world. Aia trupa, va dati sema, cu Hells Bells, You shook me all night long, Highway to hell si altele ca asta live!

  ACDC rules!

  PS
  si acum am dictionarul rock si po] cu tioate si srang articolele desre trupele care vin in roma nia

 8. @FOKU
  Albumele noi nu sunt deloc slabe. E adevărat, şi Scorpions au avut un album slăbuţ – Eye II Eye – după care au revenit la linia care i-a consacrat, cu Unbreakable şi Humanity Hour I. Ascultă-le în întregime şi după aceea dă verdicte.
  Îţi recomand doar câteva piese: de pe Unbreakable – New Generation, Love’Em or Leave’Em sau Deep and Dark – iar de pe Humanity Hour I – 3,2,1 sau Cold. Ca să îţi aduci aminte de vremurile de altădată.

 9. Felicitari pt poza, esti tare.
  Am fost si eu prezent, dar nu asa de “apropiat” ca tine. Oricum mi-au placut mult si sper sa-i mai revad. Cred ca am o singura obiectie: nu mi-a placut ca au inceput cu Hour 1, nu-mi place piesa. Dar astea-s amanunte, oricum au fost tari.

Comments are closed.