Iulius Mall, la pre-lansare

Acum aproape o lună, vă împărtăşeam primele impresii despre Polus Center, primul mall deschis în Cluj. Nu eram extrem de mulţumit, în special din cauza faptului că, înainte cu o zi de deschidere, în Polus era cam şantier. Din păcate, în unele magazine şi acum e la fel.
Dar subiectul de azi nu e Polus. Ci Iulius Mall. Primul mall din Cluj-Napoca. Pe care l-am vizitat în această dimineaţă.

Ce mi-a plăcut?
Parcarea. Mare şi amplasată pe acoperiş – ingenios. Mai e una şi subterană. Spaţiul interior, foarte mare. Aşezarea pe mai multe nivele. Auchan. Altex. Că va fi Starbucks. Că doar 4 (sau poate chiar 3) magazine nu se vor deschide mâine. Că va fi KFC, al doilea după cel din Polus.

Ce nu mi-a plăcut?
Cele câteva magazine (foarte puţine) care sunt încă în stadiul de şantier. Aglomeraţia din zona mall-ului – presimt că va fi o mare problemă cu acesul. Faptul că nici aici nu se deschid cinematografele.

Ca o concluzie, Iulius Mall mi se pare că e peste Polus Center. Food-Court-ul e separat de orice altceva, nu trebuie să străbaţi kilometri întregi pe orizontală, ca să ajungi dintr-un capăt în celălalt. În plus, e în oraş. Fapt care îi va atrage pe cei mulţi care nu au maşini.

În orice caz, începând de mâine, când se va deschide oficial Iulius Mall, putem spune că şi Cluj-Napoca a intrat în rândul oraşelor “moderne”. Să vedem cum va continua modernizarea… primii paşi sunt făcuţi.