Începe lupta

În prim-plan Sorin Apostu, Marius Nicoară şi Teodor Pop-Puşcaş. Sau numai primii doi?

Nu peste mult timp, mai exact la început de februarie, se va da startul în campania electorală. Miza este imensă: Primăria. Concurenţii, mult mai puţini decât mă aşteptam, iar jocurile, mult mai multe decât ar fi bine să fie într-o luptă cu aşa o ţintă importantă.

Candidaţii care chiar contează sunt, teoretic, cei trei pe care i-am enunţat anterior. Actualul primar interimar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, actual deputat senator, şi un fost şef al Poliţiei.

După primele semnale, mă aştept la o campanie murdară. Călin Popescu Tăriceanu a dat startul, prin referirea cu apelativele “Aprostu” şi “omul lui Boc” la adresa candidatului PD-L. “Portocaliii” încă nu au replicat dur, dar mă aştept să o facă în cel mai scurt timp. PSD-ul nu a ieşit nici el la bătaie, dar o va face, tot la adresa PNL. Sunt convins de asta. Astfel, campania sunt convins că se va transforma într-una cu doi jucători importanţi: PNL şi restul. UDMR deja a făcut blatul, PSD se pregăteşte… cel puţin aşa se zvoneşte.

13 thoughts on “Începe lupta”

 1. Sau numai unul?

  P.S. Iar Tariceanu nu cred ca si-a dat seama, prin “omul lui Boc” il lauda pe Apostu. Din pacate.

 2. Unul? De ce, se retrage Apostu? 😀
  Lăsând gluma la o parte… mizez pe faptul că vom avea turul II, aşa cum am mai spus-o şi cu altă ocazie.
  Cât despre faptul că “omul lui Boc” ar fi o laudă… nu prea aş zice. Mai ales acum, după startul catastrofal al Guvernului.

 3. eu cred ca va castiga dl apostu.
  omul simplu, votantul clujean, nu trebuie subestimat!-mai ales de jurnalistii de pe “politic”, numai vorbim de jurnalisti de pe “sport”, care, in mod normal, chibiteaza, atat si nimic mai mult. Nu au expertiza, numai credinte si opinii.
  omul simplu zice asa, opinia mea:
  votez cu dl apostu, ca e “omul” lui Boc, care, la randu lui, e “omu” lui Base! si vin banii, e liniste in CL si CJ si basta. nu ne trebe liberal, ca CL nu il suporta!

  ziaristii de “opozitie” zic asa:
  domle. trebe ca PNL sa aiba un challenger! Bine si fac! Ultimul partid istoric, care Nu acceptat ca dl. Tariceanu sa NU fie PRIM MINISTRU, arunca in lupta un greu. Dl. Nicoara.
  Vom vedea ce va fi.

  PSD Cluj insa, cu un “Militian” in frunte, nu are nici o sansa. DE ce nu Ioan Rus, V. Dancu?? Unde sunt “greii”?? Dl Puscas NU are sanse!! De ce? Nu are “pattern-ul” necesar! Cei care ati studiat, ca mine, “political science” stiti de ce!!

  Pronosticul meu
  castiga dl. apostu detasat!

 4. Apostu nu se va retrage draga Vasile. Cat priveste un tur 2 la aceste alegeri clujenii au demonstrat inca o data ca sunt niste “prosti” si se lasa dusi de nas in continuare. Rmane de vazut daca se vor trezi candva la realitate si isi vor da seama de aceasta gogoasa numita PD-L si de promisiunile lor inca neonorate. o zi buna

 5. @tibi… Scuză-mă că îmi permit, într-o ţară în care libertatea de expresie este garantată (teoretic, cel puţin), să îmi exprim opiniile şi gândurile legate de cel mai important m,oment din viaţa Clujului în 2008
  Îţi respect opinia, dar nu o împărtăşesc. E simplu. Eu nu cred că omul simplu mai gândeşte aşa. Şi apropo, care bani să vină? Cei luaţi de la pensionari?

  @FreeDoss… Eu încă mai am încredere în clujeni.

 6. Vasile,
  sa presupunem ca pierde Apostu. Dincolo de un scurt triumf ca a murit capra vecinului, ne alegem cu ceva? Oricine ar ajunge primar, impotriva CL, impotriva CJ si fara sprijin guvernamental, e terminat. Va demisiona ca acel fraier penegist de la Huedin.

 7. Da, sunt convins că ne alegem cu ceva: cu un primar. Care, deşi nu din PD-L, va avea sprijn. Multă lume uită – sau vrea să uite – că tandemul Boc-Nicoară a funcţionat foarte bine vreme de 4 ani. Chiar crezi că s-ar fi putut dezvolta Clujul aşa cum a făcut-o dacă vreunul dintre cei doi îşi propunea să pună beţe în roate?
  Iar de demisie, nici vorbă.

 8. Chiar crezi ca se va putea dezvolta si in urmatorii 4 ani Clujul daca vreunul dintre cei doi isi propune sa puna bete in roate?
  Nu e obligatoriu sa se intample asa, dar de ce vrei sa risti?
  Faptul ca un tandem a functionat candva nu inseamna ca va mai functiona vreodata!

 9. Important e ca penelistii sa creada in sansa lor si sa investeasca masiv in campanie, ca sa mai castige ceva si “jefuitorii de cadavre politice”. Am auzit ca dan andronic e deja prezent…

 10. vasilis, sincer, esti orbit de partis pris…vor veni bani cu boc premier si apostu primar. cu pnl si cu psd castigatori la primarie Nu vor veni. vei vedea.

 11. tibi, sper că poţi demonstra acuzaţiile de partis-pris
  cât despre banii care vor veni sau nu, am să scriu în curând, să vedem cum crede lumea că stă treaba

Comments are closed.