“Butoaie” pe Eroilor

Cred că e prima dată când simt că administraţia locală îşi bate joc fără cea mai mică jenă de toţi clujenii. Am tolerat multe, am acceptat că unele “îmbunătăţiri” se pot transforma în ceva util, dar “butoaiele” apărute azi noapte pe Eroilor sunt de-a dreptul sinistre. Voi ce credeţi?

UPDATE: Pe lângă nesimţirea de a fi amplast aceste “butoaie”, primarul mai are tupeul să spună că habar nu are despre ce e vorba.  “Să spună ei (Planwerk) cum le-a venit modelul de cilindri” – e un citat din Apostu, preluat din ZIUA de CLUJ. Cum adică? Primarul oraşului, fostul director tehnic din Primărie, habar nu are de proiectul vechi de doi ani??? Şi ne mai mirăm că zona centrală a oraşului arată cum arată?

UPDATE 2: Ca şi cum nu ar fi fost destul că administraţia îşi bate joc de noi, clujenii, şi o parte a presei vrea să ne ia de proşti. Mă refer la cei care îl “spală” bine de tot pe primar la faza asta şi la cei care au “uitat” să scrie despre asta.

14 thoughts on ““Butoaie” pe Eroilor”

 1. Sunt sinistrii. De ce doar Bogart si Planwerk casttiga tot pe primarie?? Daia, ca sunt mana in mana cu Apostu si gasca! Si presa ce face, sta si lauda toata ziua portocalii? E o nenorocire, trebe protest public contra stalpilor si Planwerk! Jos mafiotii din arhitectura, jos Tiganas, jos Bogart-Petrina!

 2. sunt colosal de urite si daca acesta este planul amicului lui apostu, arhitectul tiganas, care este si in planwerk si in comisia de urbanism, deci incompatibilitate pe fata, atunci nu mai am cuvinte. planwerk este firma care a cistigat proiectul de modernizare a b. eroilor si a pietei unirii.
  sunt gretoase fara margini si faptul ca au diostrus piata unirii imi produce greata. daca asa viziune are domnul apost despre un oras atit de frumos si incarcat cu atita istorie atunci mai bine s-ar intoarce la catedra lui de la univ. de stiinte agricole.
  mihai soica

 3. Seamana izbitor cu amenajarea zonei pietonale din 2005 cand au transformat spatiul verde in oribila amenajare tip stancarie, sau seamana izbitor cu jardinierele de acum doi ani de pe aceasi zona pietonala sau cu mozaicul initial din fantana de la Avram Iancu

 4. este o jenantzime incredibila. trei rahaturi din ciment care au costat 1 miliard. incredibil.

 5. Vasile, “butoaiele” sunt normale pentru un centru de oraş.

  Acest gen de suport e unul elegant, pe care nu se montează afişe mici şi multe, cum suntem noi obişnuiţi de la RADP; acelea ar fi într-adevăr inutile.

  Se creează însă afişe-gigant care acoperă întreg suportul. Cred că am văzut maxim două postere pe acelaşi “butoi” la Viena şi nu le citea nimeni cu scara. Literele sunt suficient de mari şi se văd de departe – acolo sunt folosite mai ales de instituţiile de cultură gen filarmonică, teatru sau operă.

  Din pozele voastre par să fie însă prea înghesuite; e drept că trebuie să dispară în primul rând cortul PSD ca să poată circula pietonii.

 6. Circularitate ca’n romane…Cand s-au apucat de Eroilor au scos aceleasi “butoaie” de afisaj (hai ca erau mai tolerabile si mici acelea ramase din “anii de beton”), iar acum le pun inapoi, dar ca sa nu fie acuzati de ipocrizie (ba le scoatem, ba le punem la loc) le-au facut mai mari, asta ca sa se bucure si Guliver la umratoarea sa vizita in mirificul nostru oras. Poate va dori sa mearga la teatru…ii vine la fix un cilindru urias de afisaj.
  Jenant.

 7. Andrei, sunt total de acord cu faptul că sunt utile. Dar nu astfel. Şi eu am văzut la Viena o mulţime de astfel de “butoaie”, doar ca acelea erau din plexiglas, iar afişele erau pe dinăuntru. Şi da, erau mari (afişele).
  Doar că aceste “butoaie” sunt din beton, iar afişele vor fi lipite pe ele. Imagineaza-ţi cum vor arăta.
  Cât despre înghesuială, nu cortul PSD e problema. Ci faptul că trotuarul nu e suficient de lat acolo. De ce nu le-au amplasat pe pietonală, unde e spaţiu suficient?

 8. Se creează însă afişe-gigant care acoperă întreg suportul. Cred că am văzut maxim două postere pe acelaşi “butoi” la Viena şi nu le citea nimeni cu scara. Literele sunt suficient de mari şi se văd de departe – acolo sunt folosite mai ales de instituţiile de cultură gen filarmonică, teatru sau operă.

  cerd ca ai dreptate

 9. nu pot sa cred

  este strigator la cer

  trebuie sa organizam un mars, ceva de strada dar se pare ca sunt tarani carora le plac

  ce bine ca au mai fost si altii la Viena si in alte capitale europene unde sunt locuri mari pentru afisaj, dar unde trotuarul permite acest lucru si unde nu e butoiul la jumatatea inaltimii unei cladiri.
  pe eroilor mai sunt corturi, dar sigur doar cele rosii deranjeazadesi tot greu treci pe trotuar, mai ales daca ai superstitii de trecut pe sub arcade, cum am eu
  in rest, astept cu nerabdare alte ispravi ale administratiei
  gigi

 10. apropo de cei care nu au scris si baga spalaturi. Ziua a scris, city a scris, adevaru` nu stiu, deci sa fie clujeanu` care baga dero?

 11. acum trebuie sa asteptam sa vedem cum arata unul gata, cu becuri si afise, asta zice arh. Tiganas, iar primarul nostru o da cotita, sigur nici el n-a avut loc sa treaca pe trotuar.
  de ce se tot exprima ca pe “pietonala”, ca doar unul e pe pietonal, restul….pe “circulabila”
  a vostru gigi

 12. astia isi bat joc de tot, tiganas si panescu jr, niste tupeisti avizi si lacomi de bani. apostu e mana in mana cu ei ca vad ca nu reactzioneaza k lumea.

 13. in articolul din Ziua de Cluj (http://www.ziuadecluj.eu/action/article?ID=25224) domnul Tiganas spune referitor la stalpi:”Sã vedem mai întâi terminat mãcar unul dintre cei trei, apoi sã fie receptat de public şi atunci sã judecãm estetica acestui obiect.” iar cateva propozitii mai tarziu, referitor la Piata Unirii: “Reacţiile s-ar fi impus la vremea respectivã, acum nu sunt decât tardive.” Dilema este evidenta. Un arhitect, al carui meserie ar fi sa poata anticipa ce impact estetic si social are un proiect, nu poate sa-si inchipuie nici macar un cilindru mare si rotund. Cum poate avea pretentia, ca un laic sa-si fi putut formula orice parere legata de proiectul Pietei Unirii inainte de finalizare??? Ce s-a intamplat in Piata Unirii si pe Bulevardul eroilor este o rusine pentru toti cei implicati, ca sa nu mai vorbim de arhitecti, care par ca-si bat joc de propria meserie.

Comments are closed.