Da, hotărât!

Propunerea de legalizare a prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare a “aprins” din nou ţara. E clar că e un subiect sensibil, cu multe implicaţii, dar modul în care au ajuns să trateze televiziunile situaţia mi se pare de-a dreptul jenant. Oare dacă propunerea venea de altundeva decât dinspre Cotroceni, care ar fi fost opiniile?

Eu, unul, sunt pentru! Ştiţi câţi bani aduce o prostituată statului german? 25 de euro. Pe zi! Asta înseamnă 9.125 de euro pe an. Iar taxele percepute în statele în care consumul de droguri uşoare e legal sunt, de asemenea, uriaşe.

Dar nouă nu ne trebuie banii ăştia, aşa-i? Nu ne trebuie nici prostituate verificate periodic, nici ţinerea sub control a consumului de droguri uşoare?

Ne e mai bine aşa cum e acum, cu curve jegoase “prestând” în boscheţi, cu copii de nici 15 ani fumând cine ştie ce mizerii la colţ de bloc? Şi împrumutându-ne de nu ştiu unde ca să plătim salarii?

PS: Despre poziţia Bisericii nu mai spun nimic.

8 thoughts on “Da, hotărât!”

 1. E ceva putred in Danemarca. Am impresia ca toata tevatura asta e pur strategica si pasii care par a fi facuti spre a inainte si evolua vor fi retrasi in cele ce urmeaza.

 2. In principiu sunt de acord cu legalizarea, dar nu cred ca societatea, respectiv justitia sunt pregatite pentru un astfel de soc, respectiv pentru urmarile care le-ar avea o hotarire pozitiva in acest sens.

  In primul rand ar creste masiv criminalitatea in acest domeniu. Si anume ma refer la “mafia” romaneasca. Orice bordel va avea recuperatori, “protectori” (va aduceti aminte de cazurile celebrilor Gore sau Tepes din Cluj?), la fel si coffeeshops. Si cred ca stim cu totii cum va rezolva politia aceste lucruri – vor lua o felie din castiguri pina cand nu mai merge, si ii baga la puscarie. Dupa care apar altii, etc…
  Si ma gandesc si la mentalitatea tuturor “smecherilor” si la cate interventii ale fortelor de ordine ar fi – nu stiu daca cei 25 de euro ar fi de ajuns.

 3. Un DA hotarat spun si eu.

  @Florin. Recupertaori, protectori sau mafie exista si acum. Militia isi ia partea si acum. Justitia este in soc si acum.

  Deci toate premonitiile tale sunt deja o realitate crunta. Ce deosebeste cele doua situatii este chiar amaratul ala de impozit, care acum nu vine, dar care va veni pe viitor, daca se aproba legalizarea prostitutiei sau a drogurilor usoare.

 4. Desigur ca recuperatorii exista si acum, dar se vor inmulti, si se vor inrautati – parerea mea.

  Si ca sa mai descretim fruntile, impozitul pt. prostitutia politicienilor cine se ofera sa il adune? 🙂

Comments are closed.