Satisfacţii

V-am mai spus că în ultimul timp nu prea am avut chef să scriu pe blog. Motivul e cât se poate de simplu: după o perioadă lungă de tot, mi-a ajuns scrisul din ziar. Mai precis, munca de pe teren – la diverse subiecte care pur şi simplu “m-au uns pe suflet” – m-a făcut să îmi dau seama că, de multe ori, scrisul aici nu mai îmi oferă aceleaşi satisfacţii precum scrisul pentru ziar.

Uneori, mă simţeam de parcă aş fi fost în primele mele zile de muncă într-o redacţie. Aşteptam cu sufletul la gură să văd dimineaţa cum apar materialele în ziar, ce fotografii au decis colegii să publice, ce feed-back am de la cititori. După mult timp, am simţit cu adevărat satisfacţie că lucrez în mass-media.

Ce m-a făcut, însă, să simt din nou aceste lucruri? S-o luăm în ordine cronologică:
– Mini-serialul despre decontaminarea Autostrăzii Transilvania – am petrecut o zi întreagă, alături de David, pe depozitul de HCH de lângă Turda.
Reportajul de la Geamăna, unde am rămas uimit, alături de Lori, văzând cum un sat întreg a fost îngropat sub halde de steril, iar în zonă curge, de pe versanţi, apă roşie ca sângele.
Povestea de la Ip, unde românii şi maghiarii din sat au lăsat deoparte masacrul din septembrie 1940 şi trăiesc “ca fraţii”.

Şi totuşi, a existat şi o parte tristă: finalul serialului destinat muzeelor uitate ale Clujului. Trist e în primul rând că au rămas uitate de aproape toată lumea. Mai ales de cei care ar trebui să se ocupe de promovarea lor.

7 thoughts on “Satisfacţii”

 1. sa le trimiti la extremistii aia de la Napoca News.ro reportajul de la IP sa vada cum se poate trai in RMONIE INTERTENICA, ca ei numa iredentisti vad peste tot…

 2. Ca sa vezi cum poate un om incopmetent, un “manager” sa influenteze intregul aspect cultural al unui oras. Cum vede un prieten italian Muzeul de Arta din Cluj? Ca o cladire minunata nepusa in valoare cu un continut saracacios. Nu as vrea sa redau exact cuvintele lui si nici caracterizarea facuta tablourilor pentru ca nu e chiar asa. Oricum feedback-ul unui strain este foarte descurajator. Ce facem cand avem atat de multe de pus in valoare si ne ratacim in initiative neoriginale, in Disneyland-uri inutile?.Ne scufundam in dorinta de a avea ceea ce vedem peste hotare si atat(iata un exemplu http://www.ddr-museum.de/en/).
  Scrieti! Scrieti! Scrieti!

 3. salut.

  mi-a placut mult articolul cu romanii si maghiarii din Ip.

  e bine ca s-a scris un astfel de articol pentru ca lamureste multe.

  de fapt, eu eram lamurit de foarte mult timp, poate ca acuma s-au lamurit si altii.

  sa fii sanatos.

Comments are closed.