De ce “contra” si nu “pentru”?

Observ, cam de doua saptamani, cum o multime de romani se “aprind” – sau se lasa “aprinsi” – impotriva benzinariilor. Din pacate, m-am obisnuit cu asta: indiferent ce se intampla in Romania, se gasesc tot timpul multi (din pacate) care sa organizeze un protest. Mereu, totul porneste de la o idee simpla: suntem “contra”. Dar oare de ce nu e nimeni, niciodata, “pentru” ceva?

Sa luam exemplul Clujului: sute, poate chiar mii de oameni se lasa indemnati sa blocheze benzinariile si sa plateasca pentru carburantul achizitionat (de regula foarte putin) cu bani marunti. Cine catiga ceva din asta? Oamenii aceia care isi pierd ore din viata ca sa fie “contra” cu siguranta nu. Chiar deloc. Pretul va ramane la fel de ridicat pentru simplul motiv ca aceasta este trend-ul peste tot in Europa. Si in Germania, benzina s-a scumpit. Si in Polonia, la fel. Cozi la benzinarii, insa, nu am vazut. Si nici oameni carand saci cu bani marunti. Chiar daca sunt nemultumiti, oamenii cauta alternative. Si le gasesc.

Mie aceasta “campanie” de blocare a benzinariilor mi se pare o prostie. O pierdere de vreme.

Oare nu ar fi mai binevenita o campanie putin altfel? Spre exemplu una al carei scop sa fie pozitiv: “pentru” imbunatatirea sistemului de transport in comun. Sunt convins ca ar fi, pana la un punct: dintr-o astfel de campanie, “organizatorii” nu ar castiga mai nimic.

4 thoughts on “De ce “contra” si nu “pentru”?”

Comments are closed.