Auf Wiedersehen, Görlitz!

A venit momentul să îmi iau la revedere și de la orașul în care mi-am petrecut ultimul an și jumătate. Orășelul necunoscut, pe care îl căutam pe hartă și îl găseam într-un final, cu mare greutate, ”ascuns” undeva între Wroclaw, Dresden și Praga. Orășelul care între timp s-a transformat în ”casă”. Orășelul plin de oameni extrem de prietenoși, relaxați, calzi, în care mereu am avut impresia că sunt binevenit. Orășelul care, parcă, a încremenit în timp, ceea ce îi conferă, de fapt, farmecul.

Din păcate, tocmai în fața acestui farmec trebuie să mă recunosc învins: Görlitz e, după ce ajungi să îl cunoști, prea mic, prea liniștit, pentru cineva ca mine, care și în zilele libere caută ceva de făcut.

De astăzi, începe un nou episod al vieții mele: Berlin!

Auf Wiedersehen, Görlitz!

2 thoughts on “Auf Wiedersehen, Görlitz!”

  1. Salut!eu locuiesc in Goerlitz de prin 2008…,si nici pana acum la sfârșit de 2012 nu am găsit oamenii relaxati,binevoitori…si calzi!

    Am găsit exact invers…..rai,rasisti…..pe alocuri retardati mintali( social geld)……..chiar rasisti cu polonezi din ZGORZELEC!vezi pe podul de la stadt park…..politzia germana….opreste numai auto cu numere de imatriculare străine!niciodată unul nemtesc!……si câte si mai câte…..numai zic ești din Europa de est automat ești criminal!!!in conceptia lor germano- nazistă!vezi si la nivel politic Goerlitz,zittau,bautzen…..niesky sunt simpatizanti NPD!din acest motiv va rog sa-mi spuneti unde ATI găsit toate cele!va multumesc!

  2. Salut. Îmi pare chiar rau ca ai dat doar de oameni neprietenosi. Eu în schimb am avut o experienţă extrem de plăcută. Iar cand spun despre oameni, mă refer în special la foşti colegi de serviciu. Ca sunt si oameni aşa cum i-au descris, sunt sigur. Din fericire, am avut norocul să nu dau peste ei.

Comments are closed.