Londra 2012 (VII): 22!

Foto: www.london2012.com
Promit, e pentru ultima dată despre Michael Phelps. Bilanțul său, după 12 ani de la cursa în care a terminat pe locul 5 la 200 m fluture la Sydney: 22 de medalii – 18 aur, 2 argint, bronz. Record absolut.  Iar după ce și-a încheiat cariera la individual învingând, a făcut la fel și cu ștafeta. Oare există vreun mod mai plăcut de a spune ”adio”? Greu de crezut!Sâmbătă a fost zi de gală pentru britanici, care au avut parte de trei medalii de aur doar la atletism. ”Vedeta” serii a fost însă Shelly-Ann Fraser-Pryce, noua campioană olimpică la 100 m.
 
Olimpiada nu are parte doar de momente fericite, dovadă finalul cursei feminine de triatlon. Nicola Spirig și Lisa Norden au ajuns la linia de sosire deodată. Doar arbitrii au căutat să le departajeze, declarând-o în cele din urmă învingătoare pe prima. Pentru ”spiritul” olimpic, poate că era mai frumos să se acorde două medalii de aur. Chiar le meritau ambele sportive.
 
Pentru România nu a fost o zi prea bună, mai ales că echipa feminină de spadă, principala favorită, a părăsit competiția în sferturi.
 
Dar nu e vreme de tristeți: spectacolul continuă la Londra!