Londra 2012 (VIII): Prea rapid

Foto: www.london2012.com

Aveați vreun dubiu legat de deznodământul finalei masculine la 100 m? Eu, nu. Mai ales după ce l-am următir pe Usain Bolt alergând în calificări și în semifinale de parcă doar ar fi ieșit la încălzire. Iar la finală, a făcut totul (aproape) perfect. A plecat slab, dar a trecut rapid în frunte, iar la final a oprit cronometrul la 9,63 secunde. Doar o dată a alergat cineva mai repede pe distanța de 100 m. Usain Bolt, evident! Și mai urmează alte medalii din partea sa, sunt convins!

Andy Murray știe să și câștige. În finala cu Roger Federer, s-a răzbunat parcă pe toate ghinioanele și meciurile slabe pe care le-a avut în momentele decisive ale carierei și și-a adjudecat titlul olimpic, acasă, pe iarba de la Wimbledon. Tot acolo, Serena și Venus Williams au demonstrat din nou că sunt cele mai bune jucătoare de tenis ale ultimului deceniu. După succesul la simplu, Serena a cucerit aurul olimpic și la dublu, alături de sora sa. Pentru a treia oară!

Am lăsat la urmă succesul fabulos al Sandrei Izbașa, în finala la sărituri. Nu am văzut concursul, dar ce mai contează? Important e aurul – al doilea la Londra pentru România – și mai ales faptul că gimnastica românească dă semne că (încă) nu a murit.

Și încă una scurtă de tot: oricât de puțin îmi plac sportivii chinezi, un lucru merită – felicitări. Mai ales pentru performanțele incredibile de la badminton și sărituri în apă, unde au cuerit toate (!) medaliile de aur.