Fabulos vs. rușinos!

Germania a ajuns în finală după 7-1 cu Brazilia. 7-1. Contra gazdei Mondialului. Sună ireal? Așa și este. Sună a glumă? Cam așa a fost!

Când Müller a marcat pentru 1-0, ca la antrenament, cu latul, din careul mic, după un corner, brazilienii încă se gândeau parcă la absența lui Neymar și Thiago Silva. Când, după nici jumătate de oră, tabela arăta 5-0 pentru Germania, orice scuză era de prisos. Pur și simplu, Germania a speculat orice greșeală – și au fost o grămadă – în defensiva Braziliei. Astfel, Klose a marcat golul care îl plasează pe cea mai înaltă treaptă în istoria golgeterilor Mondialelor, astfel a reușit Kroos ”dubla” și astfel a marcat până și Khedira.
Germania a fost pur și simplu fabuloasă în prima repriză și, cu toate că a ridicat piciorul de pe accelerație după pauză – a mai punctat de două pri, prin Schürrle. Golul ”de onoare” al lui Oscar l-a mai interesat doar pe Manuel Neuer, scos din minți de pasivitatea fundașilor din fața sa. La 7-1…

Foto: fifa.com
Foto: fifa.com

Dacă nemții au fost excelenți, brazilienii s-au făcut de râs. Absențele lui Neymar și Silva au contat, fără îndoială, dar eșecul usturător nu poate fi pus pe seama acestora. Mai degrabă, pe lipsa de valoare a celorlalți. Brazilia a fost mereu o echipă cu un joc încântător, condusă de fotbaliști sclipitori. În actuala echipă, totul lipsește. Hulk și Fred sunt niște copii total nereușite ale unor mari atacanți precum Ronaldo, Bebeto sau Romario. Luiz Gustavo sau Paulinho sunt la ani distanță de Rai sau Dunga, David Luiz sau Dante sunt și ei sub ceea ce erau Branco sau Lucio. Să nu zic nimic de Pele sau Zico…

Mai rămâne acum de stabilit a doua finalistă. Va fi Argentina lui Messi sau Olanda lui Robben? După desfășurarea de până acum a competiției, pentru mine răspusnul nu poate fi decât unul singuir: cea mai bună echipă și cel mai bun jucător al Mondialului trebuie să joace finala. Așadar, să fie Olanda!