Dezamăgiri şi mândrie

Sunt dezamăgit. De eşecul Universităţii în derby-ul cu CFR. De faptul că “U” încă nu reuşeşte să se ridice la nivelul Ligii I. Peste toate, însă, sunt dezamăgit de cum înţeleg unii să facă presă. De cum ar face orice – dar absolut orice – pentru a face audienţă.
Cel mai elocvent exemplu în acest sens e ACEASTĂ ŞTIRE DE PE SPORT.RO
Ştiu, e dureros pentru unii să vadă că în Cluj-Napoca, la un derby, oamenii nu se omoară pe străzi, că nu se aruncă scaune pe gazon. La fel de dureros este şi că “huliganii” au demonstrat că pot da lecţii oricărei galerii din ţară. Aşa cum spunea şi Rareş Bogdan, “fanii Universităţii, cei mai frumoşi şi mai pasionali clujeni, au reuşit să doboare toate previziunile, aşteptările şi criticile dinaintea marelui derby”.
Oricât de mari ar fi dezamăgirile, mândria de a locui în acelaşi oraş cu cei care au adus, duminică seara, sărbătoarea în Cluj-Napoca, e infinit mai mare.

15 thoughts on “Dezamăgiri şi mândrie”

 1. am o curiozitate. câţi dintre ziariştii clujeni de sport ţin cu CFR? ai calculat vreodată?

 2. mai exact? 🙂 ia numără-i. eu nu cunosc nici măcar unul şi nu pot spune că nu ştiu suficienţi ziarişti de sport.

 3. EXACT! de-asta am şi întrebat. :)))) foarte discreţi sunt ăştia care ţin cu cfr.

 4. daca bei o bere cu ei, poti spune ca multi din ziaristii din Cluj tin cu “U”, dar daca citesti ce scriu nu cred ca-ti mai lasa impresia asta. Sa-mi spuna cineva un lucru: ce e mai grav? Sa te manifesti in timpul unui meci pentru o echipa sau alta, iar apoi sa scrii obiectiv, sau sa stai linistit si sa urmaresti jocul, iar apoi sa faci “meciurile” unuia sau altuia?

 5. E simplu. S-o luăm pas cu pas
  1. Scandări rasiste? Care mai exact?
  2. O serie de altercaţii la intarea în stadion? Eu ştiu de una singură.
  3. Pe ştirea video se precizează, la un moment dat, de anarhie. Come on!

 6. pai pas cu pas
  1. “afara cu ungurii din tara” e xenofona, “bozgorii” e xenofoba, xenofobia e deseori confundata cu rasismul
  2. or mai fi fost, da’ exact ce scriu ei, daca nu ma insel, s-a scris aseara in clujeanul online. oricum, regasesc multe chestii care cred ca-s preluate de-acolo si din alte surse. CRED, nu zic ca 100% sunt preluate. da’ daca sunt… rusinica lor.
  3. mna scuze, la clip nu m-am uitat, deci nu comentez.

 7. păi, tocmai că asta e impresia care o lasă în scris: că toţi ţin cu U. de-aia am şi întrebat. şi se pare că nu numai eu am impresia asta.

  iar referitor la intrebarea ta, ideal e să scrii obiectiv. dar câţi fac asta? eu ştiu un ziarist de sport din cluj, bun de altfel, care refuza pur şi simplu să meargă la conf de presă sau meciuri ale lui cfr şi să scrie. no comment 🙂

 8. @alin: CITIND, impresia mea de necunoscator intr-ale fotbalului si-ale presei chiar asta fost, ca toata lumea, universal, tine cu U. am prea putini prieteni ziaristi din pacate, asa ca nu de la beri cu ei am ajuns la concluzia asta, ci citind. Dar e doar o parere. Insa aparent nu doar a mea: cel putin si licurici e de-acord cu mine. 🙂 si ea se pricepe mai bine la presa.

 9. @andrei
  1. xenofobă, da. rasistă, nu. sau poate există şi rasa “unguri” şi eu nu ştiu.
  2. eu nu ştiu de “altercaţii” la intrare.
  3. dacă urmăreşti cu atenţie… o să îţi dai seama de multe.

  Cât despre ziariştii “U”-işti şi cei CFR-işti, e la fel ca şi cu suporterii.
  Îţi recomand o lectură scurtă la colegul meu Attila Biro (http://attilabiro.wordpress.com), care a stat în tribună, între suporterii CFR-ului. Ai să înţelgi de ce

Comments are closed.